Banner 980x90

Ekspluatācijā svinīgi pieņemts ūdensapgādes un kanalizāciju tīklu posms Asaru un Mellužu rajonos

Publicitātes foto
Publicitātes foto
14.jūlija pēcpusdienā Jūrmalā svinīgi tika atklāts pēdējo gadu vērienīgākais ūdenssaimniecības projekts Latvijā, ziņo portāls Jurmala.lv.

Projekts tika īstenots sešos mēnešos, un tā ietvaros kūrortpilsētā izbūvēti ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli ar kopgarumu vairāk nekā 60 kilometri. Objekta atklāšanā piedalījās Jūrmalas pilsētas domes, SIA "Jūrmalas ūdens" un pilnsabiedrības "Norma OC" pārstāvji.

Darbu veikšanai pilnsabiedrība "Norma OC", kuras sastāvā ir SIA "Ostas celtnieks" un SIA "Norma-S", tika izraudzīta atklātā iepirkumu konkursā, kura rīkotājs bija SIA "Jūrmalas ūdens". Līguma kopējā vērtība veidoja vairāk nekā 13 miljoni eiro, un projekta realizācijai tika piesaistīti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, Jūrmalas pilsētas domes un SIA "Jūrmalas ūdens" līdzekļi.

Reizē ar  63 kilometru garu ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi projekta realizācijas laikā tika veikta arī pazemes tipa sūkņu staciju izbūve. Papildu izaicinājumu būvdarbu procesā radīja pilsētvides apstākļi un objektu novietojums.

"Sekmīga iekļaušanās termiņos ļāva apgūt gan Eiropas Savienības līdzfinansējumu, gan nodrošināt Asaru un Mellužu rajona iedzīvotājiem iespēju pilnvērtīgi izmantot kvalitatīva ūdens apgādes pakalpojumu, kā arī sadzīves notekūdeņus novadīt atbilstošai attīrīšanai. Šo iespēju aktīvi izmanto iedzīvotāji, jo pēc objekta nodošanas ekspluatācijā 10.jūnijā pirmie iedzīvotāji, kas iekšpagalma komunikācijas izbūvēja vienlaikus ar ielas tīkliem, jau ir noslēguši pakalpojuma līgumu un sekmīgi lieto izbūvēto infrastruktūru," pauž Vladimirs Antonovs, SIA "Jūrmalas ūdens" valdes priekšsēdētājs.

"Esam gandarīti, ka savu  kompetenci ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu sfērā esam varējuši apliecināt ilglaicīgā sadarbībā ar SIA "Jūrmalas ūdens", īstenojot Jūrmalā jau otro projektu. Lai pabeigtu būvdarbus plānotajos termiņos un radītu pēc iespējas mazāk neērtību Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, aktīvākajā periodā īslaicīgi darbus objektā veica vairāk nekā 40 darbu brigādes," stāsta Kristaps Grīniņš, "Ostas celtnieks" Attīstības departamenta vadītājs. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)