Banner 980x90

Elektroniskās deklarēšanās sistēmas lietotājiem izsūtīs informāciju par Eiroparlamenta vēlēšanu iecirkņiem

Rīga, 20.maijs, LETA. Šodien sākta 25.maija Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu paziņojumu izsūtīšana Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS), aģentūru LETA informēja iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) padomnieks Kārlis Miksons.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sagatavotajos ziņojumos būs informācija par katra konkrētā vēlētāja vēlēšanu iecirkni un tā darba laiku. Plānots, ka iedzīvotāji šos paziņojumus savos EDS profilos saņems divu darba dienu laikā no to nosūtīšanas.

Šo akciju veiks PMLP sadarbībā ar VID, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par nesaņemtajiem drukātajiem vēlēšanu paziņojumiem.

PMLP sagatavotie vēlēšanu paziņojumi tiks izsūtīti iedzīvotājiem, kuri uz 16.maiju būs reģistrētas kā aktīvie EDS lietotāji, proti, 1 101 756 personām.

Personas, kuras nav saņēmušas paziņojumus par savu vēlēšanu iecirkni un kārtas numuru sarakstā, jau tagad ir aicinātas izmantot PMLP bezmaksas e-pakalpojumu "Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana", ko lietotājs var izmantot bez autentifikācijas, norādot tikai savu vārdu, uzvārdu un personas kodu. Vēlēšanu iecirkni un kārtas numuru vēlētāju sarakstā var noskaidrot arī, zvanot uz Centrālās vēlēšanu komisijas tālruni 67 049 999.

Papildus savu vēlēšanu iecirkni balsošanai Eiropas Parlamenta vēlēšanās vēlētājs var uzzināt arī, vēršoties kādā no PMLP teritoriālajām nodaļām klātienē vai zvanot uz PMLP informatīvo tālruni 67 209 400.

Jau ziņots, ka iepirkumu konkursa rezultātā par vēlēšanu informatīvo paziņojumu piegādāšanu tika noslēgts līgums ar SIA "Reller" par 311,750 eiro, kurš veicis sūtījumu piegādi 1 388 858 personām. Apkopojot iedzīvotāju sūdzības par nesaņemtiem paziņojumiem, uzņēmumam ir piemērots 29 860 eiro līgumsods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)