Banner 980x90

Februāra vidū stāsies spēkā izmaiņas "Jūrmalas autobusu satiksmes" pilsētas maršrutos

Rīga, 2.febr., LETA. No 12.februāra stāsies spēkā izmaiņas SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" pilsētas maršrutos, aģentūru LETA informēja uzņēmmumā.

Tostarp galvenās pārmaiņas skars maršrutu numerācijas secību, lai tā būtu ērtāk saprotama gan jūrmalniekiem, gan pilsētas viesiem, kuri, uzturoties Jūrmalā, izmanto sabiedrisko transportu. Tāpat populārākajos maršrutos būs papildu reisi.

Līdzšinējais 1.maršruts ("Rimi"-Buļļuciems) tiks apvienots ar 7.maršrutu (Priedaine-SIVA koledža), un izveidots jauns, pagarināts maršruts Buļļuciems-Priedaine ar pieturvietu Bulduros. Tādējādi būs nodrošināta ērtāka maršrutu savienošana ar pilsētas centrālo daļu un citām Jūrmalas pilsētas vietām. Pieturvietā "Bulduri" 1.maršruta autobusu pienākšanas laiks tiks pielāgots 4.maršrutam, lai pasažieri bez ilgas gaidīšanas varētu pārsēsties un turpināt braucienu uz ieplānoto galamērķi. Vasaras sezonā - no 1.maija līdz 30.septembrim - tiks nodrošināti papildu reisi, lai pēc pasākumiem jūrmalnieki varētu ar sabiedrisko transportu nokļūt mājās.

Esošais 14.maršruta autobuss (TC "Kauguri"-Ķemeru kapi) kursēs 2.maršrutā Kauguri-Ķemeru kapi. Autobusi kursēs pēc līdz šim spēkā esošā kustības grafika no 1.aprīļa līdz 15.oktobrim. Sākoties pludmales sezonai, autobusi sestdienās divas reizes dienā iebrauks pieturvietā "Slokas karjers", nodrošinot iespēju nokļūt līdz peldvietai.

Esošais 8.maršruta (Muižas iela-Ganību iela) autobuss turpmāk kursēs kā 3.maršruta autobuss ar maršruta nosaukumu "Bulduru stacija-Valteri-Kauguri". Lai skolēni varētu laikus nokļūt uz skolu un jūrmalnieki no Valteriem uz darbavietām Kauguros un citviet, mainīts autobusu atiešanas laika grafiks. Jaunais kustības grafiks darba dienās un brīvdienās izstrādāts, ņemot vērā pasažieru pārvietošanās paradumus un plūsmu sastrēgumstundās.

Ņemot vērā Jūrmalas iedzīvotāju un izglītības iestāžu izteiktos ierosinājumus un statistikas datus par pārvadāto pasažieru skaitu, noteiktās diennakts stundās 4.maršrutā "TC Bulduri-Dzelzceļa stacija "Sloka" tiks palielināts reisu skaits. Darba dienās autobusi šajā maršrutā no plkst.7 līdz 9 un no plkst.13 līdz 18 kursēs ar 10-15 minūšu intervālu. Vasaras sezonā darba dienās un brīvdienās pēdējie autobusi jūrmalnieku un pilsētas viesu ērtībām kursēs vēlāk.

Ekspreša maršruti 10., 10.A un 11., kuros kursēja mikroautobusi, tiks apvienoti vienā - 5.maršrutā. Pamatmaršruts būs "Bulduri-Ķemeru stacija", taču mikroautobusi kursēs vairākos virzienos. Visas nedēļas garumā būs saīsinātie reisi līdz pieturai "Raiņa iela", savukārt darba dienās būs atsevišķi pagarinātie reisi līdz pieturai "Buļļuciems". Brīvdienās atsevišķos reisos dienas vidū mikroautobuss kursēs līdz galapunktam "Ķemeru kapi".

Ņemot vērā lielo pasažieru plūsmu, 6.maršrutā "Slokas AO-Ķemeru stacija" būs papildus reisi un autobusi kursēs biežāk, tādējādi nodrošinot ērtāku nokļūšanu no Ķemeriem uz Sloku. Savukārt pēdējie autobusi no abiem maršruta galapunktiem izbrauks vēlāk: no Ķemeriem plkst.21.50 (šobrīd plkst.21.35), no Slokas - plkst.21.15 (šobrīd plkst.20.56). Vasaras periodā izmaiņu kustības sarakstos nebūs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Jūrmalas autobusu satiksme" par 1,953 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa iegādājusies 14 videi draudzīgus "Isuzu Citibus" markas autobusus. Iepirkumā piesaistīts Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda piešķirtais līdzfinansējums.

"Jūrmalas autobusu satiksme" sabiedriskā transporta pakalpojumus Jūrmalas pilsētā nodrošina kopš 1958.gada. Šobrīd deviņos pilsētas maršrutos kursē 23 autobusi un minibusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)