Banner 980x90

Ģimnāzijas absolvents plāno uzstādīt Ginesa rekordu

Kārlis Bardelis uz skrituļslidām 60 dienu laikā plāno šķērsot deviņas Eiropas valstis: Norvēģiju,
Somiju, Zviedriju, Dāniju, Vāciju, Nīderlandi, Beļģiju, Franciju, Spāniju, tas ir, 6153 kilometri, pilsētas informācijas portāls Jurmala24.lv uzzināja Jūrmalas Valsts ģimnāzijā (JVĢ).

Ceļu viņš uzsāka ceturtdien, 5.septembrī, no Norvēģijas pilsētas Nordkapas (galējais Eiropas ziemeļu punkts). Finišs plānots Spānijā Gibraltārā (Eiropas dienvidu galējais punkts). Ja tas izdosies, viņš būs pirmais cilvēks pasaulē, kas ar skrituļslidām veicis tik garu distanci, un uzstādīs jaunu Ginesa rekordu.

Sākotnēji tas iecerēts kā piedzīvojumu brauciens ar vieglo auto un nakšņošanu teltī, taču, pateicoties draugu un profesionāļu iesaistei, aptuveni gada laikā kļuvis par nopietnu ekspedīciju.

Lielākais Kārļa padomdevējs un arī konsultants treniņu procesā bija viens no Latvijas pazīstamākajiem biatlonistiem Jēkabs Nākums, kuru Kārlis uzrunāja e–pastā. Gada laikā ar pieredzējušā sportista ziņu izstrādāta īpaša treniņu programma, kas palīdzējusi sagatavoties braucienam. Dienā ir paredzēts mērot aptuveni 100 kilometru garu distanci, kas gan var mainīties atkarībā no braukšanas apstākļiem – apņēmīgais skrituļslidotājs ieplānojis braukt divarpus stundas no rīta un tikpat pēc pusdienu pārtraukuma. Brauciena laikā viņam būs jāievēro sportistu uztura režīms un dienā jāuzņem 9000 kaloriju, kas ir aptuveni trīs reizes vairāk nekā pie ikdienas slodzes.

Ēdienreizes ir ieplānotas arī divos naktī un četros no rīta, kad būs jādzer enerģijas kokteilis.

Braucienā Kārli pavadīs projekta vadītāja Liene Jurgelāne, brauciena tehniskais speciālists Miks Valers (JVĢ absolvents), cel ojumu dokumentēs operators Kaspars Cirsis (JVĢ absolvents) un žurnāliste Zane Peneze. Viņi sola ziņot par skrituļslidotāja panākumiem radio, sociālajos tīklos, kā arī demonstrēt skatītājiem uzfilmēto materiālu.

Projektam ir izveidota mājas lapa, kurā varam sekot visām aktualitātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)