Banner 980x90

Ieviešot elektronisko caurlaižu sistēmu Jūrmalā, sodu piemēros par visām iebraukšanas reizēm

Rīga, 23.marts, LETA. Līdz ar elektroniskās caurlaižu sistēmas ieviešanu, iebraucot Jūrmalā bez caurlaides, sods tiks piemērots par visām nelegālajām iebraukšanas reizēm, pauž Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Leite aģentūru LETA informēja, ka šogad mainīsies iebraukšanas caurlaižu kontroles kārtība - kontrole notiks arī ar videotehnisko ierīču starpniecību. Pie iebraukšanas ir uzstādītas videotehniskās ierīces, kuras fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numurus, ko pašvaldība salīdzina ar datubāzi. Datubāzē ir pieejami to transportlīdzekļu dati, kuriem ir iegādāta ilgtermiņa elektroniskā iebraukšanas caurlaide. No 1.aprīļa arī vienreizējo, ar mobilo sakaru starpniecību iegādāto, caurlaižu dati būs redzami datubāzē.

Ikviens transportlīdzeklis, kas iebrauc pilsētā, tiks fiksēts, un tā reģistrācijas numurs salīdzināts ar datubāzi. Tā rezultātā pašvaldības policijai būs informācija par tām automašīnām, kuras iebraukušas pilsētā bez caurlaides.

Vienreizējās iebraukšanas caurlaides, kas iegādātas caurlaižu automātos, no 1.aprīļa tāpat kā līdz šim kontrolēs pašvaldības policija. Arī caurlaižu iegādes automātus drīzumā uzsāks aprīkot ar tehnisku papildinājumu, kur autovadītājam, iegādājoties caurlaidi, būs jāievada automašīnas numurs. Attiecīgi arī informācija par vienreizējām iebraukšanas caurlaidēm drīzumā pašvaldības policijai būs pieejama elektroniski. Līdz tam kontroli uz vietas nodrošinās pašvaldības policija.

Kivkucāns vērš uzmanību, ka līdz ar elektronisko caurlaižu sistēmas ieviešanu šogad, iebraucot pilsētā bez caurlaides, sods varēs tikt piemērots par visām reizēm, kurās autovadītājs iebraucis pilsētā bez caurlaides, jo pašvaldības policijas rīcībā būs informācija par katru transportlīdzekļa iebraukšanas reizi - to fiksēs videotehniskās ierīces pie iebraukšanas punktiem pilsētā.

"Ja iepriekš sodīt par iebraukšanu bez caurlaides varējām tikai automašīnas apturēšanas brīdī, tad šogad, apstādinot transportlīdzekli bez iebraukšanas caurlaides, mēs redzēsim informāciju par katru transportlīdzekļa iebraukšanas reizi un varēsim piemērot sodu par visām reizēm," uzsver Kivkucāns un aicina transportlīdzekļu vadītājus būt godprātīgiem un ievērot noteikumus, iegādājoties caurlaidi, iebraucot pilsētā.

Vienreizējas iebraukšanas caurlaides maksā divi eiro, savukārt par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā bez caurlaides paredz piemērot administratīvo sodu 50 eiro apmērā. To nosaka Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 12.janvāra saistošie noteikumi par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā jāmaksā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)