Banner 980x90

Izsludināts projektu konkurss reģionālo un vietējo mediju atbalstam nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) izsludinājusi atklātu projektu konkursu valsts budžeta finansētās Reģionālo un vietēju mediju atbalsta programmas ietvaros nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Programmas mērķis ir stiprināt nacionālo kultūrtelpu latviešu valodā, atbalstot nekomerciālas, sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanu medijos, lai stiprinātu Satversmē noteiktās vērtības, valstisko apziņu, latvisko kultūrtelpu, kritisko domāšanu, veicināt mediju atbildīgumu un kvalitāti, kā arī sabiedrības saliedētību uz latviešu valodas pamata Latvijas simtgadē.

Programma projektu konkursu kārtībā tiek īstenota divās apakšprogrammās. Viena no tām paredz atbalsta sniegšanu reģionālajiem un vietējiem komerciālajiem masu informācijas līdzekļiem Latvijā. Apakšprogrammā pieejams finansējums 427 500 eiro apmērā un tajā pieteikumus var iesniegt reģionālie un vietējie preses izdevumi, kā arī reģionālie un vietējie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, kas veido redakcionāli neatkarīgu žurnālistikas saturu.

Savukārt otra konkursa apakšprogramma sniedz atbalstu sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanai medijos Latgales plānošanas reģionā, papildus stiprinot latgalisko kultūrtelpu. Apakšprogrammā pieejamais finansējums ir 142 500 eiro un tajā projektus var iesniegt preses izdevumi, elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, interneta vietnes, kā arī neatkarīgie producenti, biedrības un nodibinājumi, kas veido redakcionāli neatkarīgu žurnālistikas saturu. Pretendentu pamata mērķauditorijai jāatrodas Latgales plānošanas reģiona teritorijā.

Projektu iesniegumu iesūtīšanas termiņš ir šā gada 4.jūnijs.

Plašāk ar abu apakšprogrammu konkursu nolikumiem iespējams iepazīties VRAA mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)