Banner 980x90

Jūrmalā nākamnedēļ notiks Černobiļas atomelektrostacijas seku likvidēšanas dalībnieku sanāksme

Rīga, 8.febr., LETA. Jūrmalas Kultūras centrā 16.februārī plkst.17 notiks biedrības "Latvijas savienība "Černobiļa" sēde, līdz ar kuru tiks atklāta izstāde "Jūs neaizmirsīsim!", aģentūru LETA informēja biedrības pārstāvis Albīns Minčuks.

Sanāksmē varēs uzzināt par izmaiņām Černobiļas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku kaitējuma atlīdzības aprēķināšanā. Tāpat būs iespēja iestāties biedrībā, atjaunot biedra statusu, kā arī aizpildīt pieteikumu Černobiļas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka piemiņas zīmes saņemšanai.

Šogad 26.aprīlī apritēs 32 gadi kopš kodolavārijas Černobiļas atomelektrostacijā, Ukrainā. Avārijas seku likvidēšanas darbos kopskaitā piedalījās aptuveni 800 000 cilvēku, seši tūkstoši iedzīvotāju arī no Latvijas. Vairāk nekā trīs tūkstoši no viņiem ieguvuši invaliditāti, liela daļa zaudējuši darba spējas, bet aptuveni 1500 avārijas seku likvidācijas dalībnieki ir miruši.

Izstādē būs apskatāmi fotogrāfijas, dokumenti un priekšmeti, kas apliecina Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku uzupurēšanos, ierobežojot potenciālās radiācijas briesmas. "Izstāde mums atgādina un liek apzināties, ka arī pēc tam, kad pasaulē ir notikušas jaunas atomelektrostaciju avārijas, Černobiļas katastrofas sekas nebūt nav pilnībā likvidētas," pauda Minčuks.

Izstādi veidojis Latvijas Ugunsdzēsības muzejs sadarbībā ar biedrību "Latvijas savienība "Černobiļa". No 16.februāra izstāde būs apskatāma Jūrmalas Kultūras centrā, no 20.februāra Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", bet aprīlī - Majoru vidusskolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)