Banner 980x90

Jūrmalas pašvaldība turpmāk 114 eiro lielo atlīdzību par audžuvecāku pienākumu veikšanu piešķirs par katru bērnu

Rīga, 15.febr., LETA. Jūrmalas pašvaldība turpmāk katru mēnesi 114 eiro lielo atlīdzību par audžuvecāku pienākumu veikšanu piešķirs par katru bērnu, aģentūru LETA informē domes pārstāve Inese Krieviņa.

Līdz šim atlīdzība tika piešķirta tikai sākot no otrā bērna.

Vēl pašvaldība piešķirs papildus pabalstu bērna uzturam 75% apmērā no minimālās darba algas un arī pabalstu 150 eiro apjomā divas reizes gadā apģērba un mīkstā inventāra iegādei. Līdz šim pašvaldības ikmēneša pabalsts bērna uzturam audžuģimenē, tostarp apģērba un mīkstā inventāra iegādei, bija 75% no minimālās darba algas.

Atlīdzība par audžuvecāku pienākumu veikšanu tiks piešķirta audžuvecākiem, kuri savu dzīves vietu ir deklarējuši Jūrmalas pilsētā, bet pabalsti bērna uzturam un mīkstā inventāra iegādei tiek piešķirti neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

Izmaiņas pieņemtas ar mērķi veicinātu audžuģimeņu skaita pieaugumu un nodrošināt lielāku atbalstu bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)