Banner 980x90

Jūrmalā aizvadīts Latvijas tenisa čempionāts jauniešiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 14. līdz 20.augustam Lielupes tenisa centrā Jūrmalā aizvadīts Latvijas tenisa čempionāts jauniešiem, kurā par čempionu tituliem U12, U14, U16 un U18 grupās sacentās 180 dalībnieki. Savukārt no 21. līdz 25.augustam Latvijas čempionātu turpina seniori.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Latvijas Tenisa savienībā, tradicionāli augustā tiek noskaidroti Latvijas tenisa čempioni visās vecuma grupās. Augusta sākumā sacensības aizvadīja pieaugušie, bet nupat kļuva zināmi šī gada čempioni zēniem un meitenēm piecās vecuma grupās. Latvijas čempionātu 100 dalībnieku konkurencē šonedēļ turpina seniori, kas no 21. līdz 24. augustam aizvadīs sacensības astoņās vecuma grupās no 35+ līdz 70+.

"Latvijas čempionāts tenisā pierāda, ka teniss ir demokrātisks sporta veids, kas pieejams cilvēkiem jebkurā vecumā. Šogad plaši pārstāvētas visas vecuma grupas. Īpašs prieks par kuplo dalībnieku skaitu senioru čempionātā, kur arī gaidāmas spraigas un interesantas spēles. Latvijas čempionātā vienkopus satiekas aktīvie Latvijas tenisisti, lai sacenstos, pierādītu savas prasmes un tās salīdzinātu ar iepriekšējā gada rezultātiem. Protams, ir liels gods kļūt čempioniem valsts mērogā, " par augusta tenisa notikumiem Lielupē stāsta Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Latvijas tenisa čempionāta jauniešiem rezultāti

Vienspēlēs jaunākajā U12 meiteņu grupā uzvaras laurus plūca Dārta Vorslava, finālā spraigā cīņā uzveicot Valēriju Karginu – rezultāts 6-2, 3-6, 6-4. Trešā vieta Amēlijai Šūpulniecei. Savukārt šī paša vecuma zēnu grupā par čempionu kļuva Dāvids Špaks, kurš finālā pārliecinoši ar rezultātu 6-0, 6-4 apspēlēja otrās vietas ieguvēju Ruslanu Filipenko. Trešajā vietā Artjoms Afanasjevs.

U14 grupā pirmā vieta Elzai Tomasei, kas čempionāta finālā ar rezultātu 6-0, 6-0 dominēja pār Terēzi Vēveri. Trešā vieta Evai Zazdravnihai. Zēniem uzvara Edvardam Liepiņam. Otrā vieta Valērijam Vorobjovam, trešā – Renardam Skutelim.

U16 vecuma grupā par čempioni jaunietēm kļuva Patrīcija Špaka, kas finālā cīnījās pret Margaritu Ignatjevu (6-4, 6-2). Trešo vietu sasniedza Stefānija Poļiščuka. Jauniešiem uzvaru guva Rūdolfs Aksenoks, otrajā vietā atstājot Danielu Linkunu-Morozovu (6-2, 6-2). Trešajā vietā Jānis Auslands.

Vecākajā – U18 grupā par čempioni kļuva Rebeka Mertena, finālā uzvarot Alisi Čerņecku. Trešā vieta čempionātā Annai Jakovļevai. Savukārt jauniešu grupā uzvara Teodoram Pukšem, otrā vieta Andrim Gudiņam, trešā – Tomam Sutrim.

Visās vecuma grupās tika noskaidroti arī čempioni dubultspēlēs. U12 grupā meitenēm titulu ieguva Amēlija Šūpulniece un Evelīna Ķīvīte, zēniem – Dāvida Špaka un Dāvja Roļa duets. U14 grupā – Elza Tomase un Dārta Daļecka, kā arī Daniels Linkuns-Morozovs un Valērijs Vorobjovs. U16 grupā par čempioniem kļuva Patrīcija Špaka pārī ar Stefāniju Poļiščuku un Rūdolfs Aksenoks ar Sergeju Ņikušinu. Savukārt U18 grupā uzvaras izcīnīja Margarita Ignatjeva ar Lindu Zahari un Justs Jakovļevs ar Tomu Roli. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)