Banner 980x90

Jūrmalā atklāj mākslas skolas jauno ēku un aicina uz Atvērto durvju dienu

Piektdien, 22.maijā, Strēlnieku prospektā 30 Dubultos tika svinīgi atklāta Jūrmalas mākslas skolas jaunā ēka, savukārt sestdien, 23.maijā, Jūrmalas kūrortsvētku laikā ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis ir laipni aicināts uz Atvērto durvju dienu Jūrmalas mākslas skolā, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo pašvaldība.

"Jūrmala ir viena no retajām pilsētām Latvijā, kur pēdējo gadu laikā atklāta jauna mākslas skola. Veicot 1970. gadā būvētās kādreizējās Murjāņu sporta skolas ēkas rekonstrukciju, telpas ir pilnībā pārbūvētas, ēka ieguvusi jaunu, mūsdienīgu izskatu," uzsvēra Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Esam lepni, ka Jūrmalai tagad būs jauna mākslas skola, un tā ir īpaši piemērota, lai palīdzētu uzplaukt jaunajiem talantiem mākslas jomā."

Līdz šim Jūrmalas mākslas skola atradās Bulduros, Muižas ielā 7, kur telpas skolas vajadzībām un arvien pieaugošajam audzēkņu skaitam bija kļuvušas par šauru. Jauno mācību gadu skola sāks jaunajā ēkā Strēlnieku prospektā 30, kur vēl šajā mācību gadā notiks arī skolas izlaiduma svētki un jauno audzēkņu uzņemšana.

"Līdz ar jauno ēku ir piepildījies skolas pedagogu, audzēkņu un vecāku vairākus gadus lolotais sapnis par mūsdienīgām nodarbību telpām un izstāžu zāli," saka Jūrmalas mākslas skolas direktore Taiga Vaišļa. "Telpas ir gaišas, plašas un modernas, un mana vēlēšanās ir, lai skola vienmēr būtu piepildīta ar bērniem, lai šeit var atnākt bērnu vecāki un visi, kas mīl mākslu, lai skolā valda prieks un mīlestība pret mākslu!"

Jaunās ēkas svinīgā atklāšanā klātesošos sveica arī Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte un direktores vietniece kultūrizglītības jautājumos Dace Ziemele, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs un Taipejas misijas Latvijas Republikā vadītājs, vēstnieks KO Kuang-Yueh.

Aleksejs Naumovs izteica atzinību par Jūrmalas pašvaldības ieguldījumu, radot iespējas mākslas skolā attīstīt savus talantus un aicināja audzēkņus pēc skolas absolvēšanas turpināt mācības Mākslas akadēmijā.

Taipejas misijas Latvijas Republikā vadītājs atzīmēja, ka Taivanas Pasaules skolēnu zīmējumu konkursā, kas tiek rīkots jau 45 gadus, plaši pārstāvēta ir arī Latvija un tajā vienmēr piedalās arī Jūrmalas mākslas skolas audzēkņi, gūstot izcilus panākumus un zelta medaļas starptautiskajā pasaules mēroga konkursā.

Jūrmalas mākslas skolas direktore pateicās projekta izstrādātājiem "Skonto būve", būvuzņēmējam "Balsts-R" un būvuzraugam "Forma 2" par kvalitatīvi veikto darbu un veiksmīgo sadarbību, īstenojot ēkas pārbūves projektu.

Sestdien, 23. maijā, plkst.15–18 Jūrmalas mākslas skola ikvienu interesentu aicina uz Atvērto durvju dienu. Atvērto durvju dienu laikā ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis ir laipni aicināts apmeklēt skolas jaunās telpas. Skolā darbosies grafikas, keramikas, papīra virteņu, vējdzirnavu, zīmuļu pārvērtību, dekoratīvo ziedu un sejas apgleznošanas mākslas darbnīcas bērniem un jauniešiem.

Jaunajā izstāžu zālē pirmajā stāvā būs apskatāma Jūrmalas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Melnbalts", kur būs pārstāvēti visi mākslas priekšmeti, ko var apgūt mākslas skolā: zīmēšana, gleznošana, kompozīcija, mākslas valodas pamati, darbs materiālā un veidošana. Vestibilos un gaiteņos varēs aplūkot audzēkņu diplomdarbus. Skolā varēs uzzināt par audzēkņu uzņemšanu un iespējām apgūt profesionālās ievirzes izglītības programmu vizuāli plastiskā māksla, kā arī uzzināt par pirmsskolas un interešu izglītības programmām.

Patlaban Jūrmalas mākslas skolā profesionālās ievirzes un dažādas interešu izglītības programmas apgūst 671 audzēknis, no tiem 46 apgūst pirmsskolas sagatavošanu, 625 audzēkņi mācās profesionālās ievirzes programmā un apmeklē interešu izglītības programmu.

Jūrmalas mākslas skolas ēkas būvniecības darbi tika sākti 2013. gadā. Rekonstrukcija veikta, pārbūvējot kādreizējo Murjāņu sporta ģimnāzijas internātskolas ēku. Rekonstrukcijas izmaksas – 1,99 miljoni eiro.

Līdzās mākslas skolai plānots uzbūvēt arī mūzikas skolu un rekonstruēt otru līdzās esošo kādreizējo Murjāņu sporta ģimnāzijas ēku, pārbūvējot to par bibliotēku. Jūrmalas mūzikas skolas būvniecībai un bibliotēkas pārbūvei tehniskais projekts jau ir izstrādāts, tuvākā laikā plānots izsludināt iepirkuma konkursu, lai šogad sāktu mūzikas skolas ēkas būvniecību. Līdz ar to Dubultos tiks izveidots mūsdienīgs kultūras un izglītības centrs, kur vienā ēku kompleksā būs apvienota Jūrmalas mākslas skola, Jūrmalas mūzikas skola un pilsētas centrālā bibliotēka. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)