Banner 980x90

Jūrmalā grandiozi atklāts projekts "Dinner in the Sky"

Trešdienas, 23.jūlija, vakarā ar vērienīgu pasākumu Jūrmalā tika atklāts pasaulē populārais gardēžu projekts "Dinner in the Sky", informē projekta pārstāvji Latvijā.

Pasākuma atklāšanā viesiem bija iespēja pašiem apgūt slaveno Napoleona laikā radīto Sabrage ceremoniju, iepazīt "G.H.MUMM" šampanieša 100 punktu protokolu, gastronomijas smalkumus un šefpavāra Mihkela Heinmeta meistarklasi, atrodoties 50 metru augstumā. Kā stāsta organizatori, lai gan pirms pacelšanās praktiski visiem viesiem bija bailes no augstuma, pēc nosēšanās viesi neslēpa savu sajūsmu par notikumu.

"Dinner in the Sky" atklāšanas pasākumu apmeklēja daudzi Latvijā pazīstami cilvēki: Inese Galante, Sergejs Jēgers, Valdis Birkavs, Marina Dianova, Oskars Barševskis, Irēna Pulkinena, Ingrīda Ūdre, Normunds Sējējs, Aleksandrs Pavlovs, Aleksejs un Jeļeņa Šeiņini un citi.

Drosmīgākie izrādījās V.Birkavs un Aivars Borovkovs, kuri brīvi 50 metru augstumā uzņēma fotogrāfijas un pat piedāvāja gaisā pastaigāt pa "klāju". Savukārt M.Dianova un A.Pavlovs someljē Jāņa Kaļķa vadībā apguva Sabrage ceremoniju.

"Sabrage ceremonija ir radusies Napoleona laikā uzreiz pēc Lielās franču revolūcijas. Tajā laikā Napoleona armijas karavīru ekipējuma sastāvdaļa bija viegli zobeni. Dažādās pieņemšanās, kuras tajā laikā netrūka, huzāriem bija jāpierāda sava veiklība, atverot šampanieša pudeli ar zobenu. Mūsdienās Sabrage vairāk ir šova elements, kuru demonstrē tikai īpašās reizēs. Tomēr nemainīga ir pati ceremonijas ideja - šampanietis ir uzvarētāju dzēriens, kas ir ne tikai jābauda izprotot un sagaršojot šī unikālā dzēriena garšas buķeti, bet tas ir atbilstoši arī jāprezentē," stāsta vīnzinis J.Kaļķis.

Pasākumā viesi dalījās ar saviem stāstiem par to, kā spēja pārvarēt bailes no augstuma, kādi ir bijuši spilgtākie iespaidi no gastronomijas tūrēm un, vai jelkad tie ir piedalījušies līdzīgā projektā. Viesi atzina, ka ir pārvietojušies ar gaisa tramvajiņiem, ir apmeklēti dažādi debesskrāpji, kur 80 stāvā, zem atklātas debesis un bez nekādiem norobežojumiem ir baudītas vakariņas, tomēr šādā projektā viņi piedalās pirmo reizi.

Pasākuma noslēgumā, viesi neslēpa savu sajūsmu atzīstot, ka šis ir bijis viens no pēdējā laika labākajiem piedzīvojumiem, ko katram būtu vērts izbaudīt, jo šī nav tikai pacelšanās un skaistu skatu aplūkošana, bet gan gastronomisks piedzīvojums ar izcilu šefpavāru kulināriem šedevriem, pasaules slavenu šampanieti, kurš ir kalpojis kā kulta simbols neskaitāmām pasaules slavenībām, muzikālu priekšnesumu, kurš dzīvajā tiek atskaņots 50 metrus virs zemes un izcilu komunikāciju, ko nodrošina nepārtraukts dialogs ar komandu, kura dodas ar viesiem un rūpējas par to drošību un labklājibu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)