Banner 980x90

Jūrmalā izstādītās autorlelles sniedz iespēju saglabāt saikni ar pasaku 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Līdz 15.jūnijam Aspazijas mājā apskatāma mākslinieces Jeļenas Dašuņinas-Naidjonokas veidotās autorlelles, pilsētas informācijas portāls Jurmala24.lv noskaidroja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

Ar Aspazijas dzejas tēmām -  ziediem un pasakām - sasaucas gan mākslinieces lelles, gan skolēnu darbi izstādē "Aspazijai", kas organiski papildina viens otru.

Apmeklētāju uzmanību piesaista Ābola gariņš, Kumelīte, seno romiešu zemes dieviete, Floras un Faunas māte – Tellus. Lelles veidotas tikai no dabīgiem materiāliem - koka, ādas, metāla, lina un tekstīlijām. Autorlelles ir mākslas veids, kurš pēdējā laikā kļūst arvien populārāks. Pati māksliniece par savu darbu un izstādi stāsta: "Cilvēkiem visu mūžu negribas šķirties no pasakām, un autorlelles dod mums iespēju šo saikni ar pasaku saglabāt. Katrai manis veidotajai lellei ir savs raksturs un stāsts, savi sapņi un noslēpumi. Autorleļļu radīšana ir ilgs un pacietības pilns process. Tāpēc tās tiek veidotas tikai vienā eksemplārā."

Jeļena Dašuņina-Naidjonoka ir koka, akmens un kaula apstrādes māksliniece, tomēr pamazām aizraušanās ar autorlellēm pārtapusi par viņas dzīves galveno  nodarbi. Māksliniecei piemīt talants radīt īpašus personāžus, kā arī spēja smalki izteikt šo personāžu noskaņas veidojot stāstu vai pasaku.

Autores lelles ir piedalījušās starptautiskajās izstādēs, tādās kā "Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls" Rīgā, "Laterna magica" Kaļiņingradā, "Nukukunst" Tallinā, "Panna DOLL'ya" Minskā un citur.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)