Banner 980x90

Jūrmalā noslēgusies kampaņa "Aktīva ik diena!"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Lai veicinātu iedzīvotāju fizisko aktivitāti Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs šovasar realizēja kampaņu ''Aktīva ik diena!''.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja, kampaņas ietvaros tika izveidoti pieci veselības maršruti dažādās Latvijas pilsētās – Ogrē, Jūrmalā, Tukumā, Cēsīs un Varakļānos, lai cilvēki var nodrošināt savu ķermeni ar ikdienā nepieciešamajām fiziskajām aktivitātēm.

Vidēji divus kilometrus garajos maršrutos izvietoti informatīvi plakāti ar vingrojumiem veselības veicināšanai dažādām vecuma grupām. Plakātos parādīts, kā un cik daudz katrai vecuma grupai veicams konkrētais vingrojums, kā arī ir uzdevums atmiņas uzlabošanai – ejot līdz nākamajam stendam, vingrotājiem jānosauc pēc iespējas vairāk vārdu, kas sākas ar konkrētu burtu. Visus vingrojumus izstrādājusi fizioterapeite Anna Sproģe. Lai padarītu savas pastaigas interesantākas un izkustinātu arī muskuļus, veselības takas aktīvi izmanto gan ģimenes ar tikko staigāt sākušiem bērniem, gan cilvēki cienījamā vecumā.

Fizioterapeite aicina maršrutus izmantot visu gadu, jo uzraksti uz plakātiem paliek arī ziemas sezonā, līdz ar to var droši doties pastaigā pat aukstajā laikā. Tas pat ir vēlams, jo šajā laikā iedzīvotāji paliek mazāk aktīvi. Pirms sportošanas, protams, nepieciešams iesildīties, un fizioterapeite norāda, ka iešana kā tāda jau ir iesildīšanās pirms vingrojumiem, tāpēc iesaka uz takām doties ar kājām. Savukārt, ja pirms vingrojumiem nepieciešams vairāk iesildīties, var veikt apļveida kustības visās locītavās 10 reizes ar diviem piegājieniem vai arī pietupienus, vai vienkārši raitu soļošanu uz vietas. Anna Sproģe arī uzsver, ka vissvarīgākais ir piemērots apģērbs, neaizmirstot par cepuri, cimdiem un šalli, kā arī apaviem, lai nenosaltu un nesaslimtu. Tikai jāatceras, ka kustoties var kļūt par siltu, tādā gadījumā varbūt kādu apģērba gabalu var arī novilkt vai iet nedaudz lēnāk. Galvenais pēc aktīvas pastaigas uzreiz neapstāties, bet turpināt iet, tikai lēnākā tempā, kamēr elpošana un pulss normalizējas.

Katra veselības maršruta atklāšanas pasākumā apmeklētāji izlozes kārtībā varēja saņemt veselības veicināšanas kartes, kas dod iespēju katrā no piecām pilsētām, kurās atklāti veselības maršruti, saņemt ievērojamas atlaides dažādās iestādēs, kas sniedz iespēju uzlabot un saglabāt savu veselību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)