Banner 980x90

Jūrmalā notiks līdz šim vērienīgākais pludmales volejbola čempionāts

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jūrmalā šogad notiks līdz šim vērienīgākais pludmales volejbola notikums Baltijā - "2016 CEV" Eiropas čempionāts pludmales volejbolā "Jūrmala Masters", kas norisināsies no 1. līdz 4.septembrim Jūrmalas pludmales volejbola centrā Majoros, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē "Jūrmala Masters" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Dzalbe.

Turnīrā piedalīsies vadošie Eiropas volejbolisti ne tikai vīriešu, bet arī sieviešu grupās.

Čempionātā piedalīsies un par kopējo balvu fondu - 50 000 eiro - šogad sacentīsies arī Latvijas perspektīvākās jaunās volejbolistes - 2015.gada Eiropas U18 čempiones Tīna Graudiņa un Paula Ņečiporuka, un vadošie Latvijas vīriešu spēlētāji - Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. "Jūrmala Masters" pamatturnīrā sacentīsies 16 labākās Eiropas vīriešu un 16 sieviešu komandas, bet 16 pludmales volejbolistu pāriem būs iespēja startēt kvalifikācijas turnīrā.

"Jūrmala Masters" vajadzībām stadions ar 2800 skatītāju vietām pludmalē tiks būvēts, ņemot par piemēru 2015.gada Pasaules čempionāta un šī gada Olimpisko stadionu Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē.

Līdz ar veiksmīgu starptautiska mēroga pludmales volejbola čempionātu organizēšanu, Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" turnīru 2014. gadā, "CEV Masters" spēcīgākajiem Eiropas pludmales volejbola vīriešu pāriem pērn, un "CEV Masters" sacensības abiem dzimumiem šogad, Jūrmalas pilsēta ir nostiprinājusi savas pozīcijas Eiropas pludmales volejbola lielpilsētu kartē.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis ir gandarīts, ka jau trešo gadu kūrortpilsēta saviem iedzīvotājiem un viesiem var piedāvāt kvalitatīvu, starptautisku augsta līmeņa pludmales volejbola notikumu. "Lielais volejbols Jūrmalas smiltīs jau ir kļuvis par tradīciju, un pilsēta turpinās strādāt, lai šo tradīciju uzturētu un attīstītu. Tam Jūrmalai ir visi priekšnosacījumi – daba, infrastruktūra un pieredze," saka Truksnis.

Pludmales volejboliste Tīna Graudiņa atzīst, ka izjūt lielu atbildību piedalīties savā pirmajā Masters čempionātā, turklāt savā pilsētā Jūrmalā. "Spēlēt pludmales volejbolu lieliskajā Jūrmalas pludmalē man ir liels gandarījums. Kopā ar partneri Paulu čempionātam gatavojamies īpaši, un priecē, ka Latvijā mūs klātienē varēs atbalstīt gan draugi un paziņas, gan ģimenes."

Latvijas volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis pauž gandarījumu par Latvijas un Jūrmalas spēju organizēt pludmales volejbola turnīru augstā līmenī, par ko saņemta starptautisku pludmales volejbola ekspertu atzinība pēc pērnā gada Jūrmala Masters. "Šogad turpinām uzkrāt organizatorisko pieredzi vēl lielākā čempionātā, kurā startēs arī Latvijas labākās pludmales volejbolistes, lai pēc gada Jūrmalā rīkotu Eiropas čempionāta finālu. Es ticu, ka turpinot strādāt tādā līmenī jau pēc pāris gadiem Jūrmalas un visas Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja skatīt visaugstākās raudzes pludmales volejbolu," pārliecināts Sausnītis.

Latvijas labākais pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs: "Šī mums ar Jāni būs īpaša - nopietniem pārbaudījumiem piepildīta vasara, kurai gatavojamies ļoti centīgi. Būsim simtprocentīgi gatavi startam gan Olimpiskajās spēlēs, gan "Jūrmala Masters" čempionātā septembra sākumā. Spēlējot starptautiskos pludmales volejbola svētkos Jūrmalā, mums ir īpašas emocijas, jo vēlamies ar savu spēli iepriecināt Latvijas pludmales volejbola draugus un Jūrmalas viesus."

"2016 CEV" Eiropas čempionāts pludmales volejbolā "Jūrmala Masters" norisināsies no 1. līdz 4.septembrim Jūrmalas pludmales centrā Majoros. CEV Eiropas čempionāts pludmales volejbolā "Jūrmala Masters" sieviešu un vīriešu duetiem būs augstākas pakāpes turnīrs par pērn notikušajām sacensībām, un būs nozīmīgs pārbaudījums Latvijai pirms 2017.gadā Jūrmalā paredzētā Eiropas čempionāta fināla. Šī gada čempionātam Jūrmalas pludmales centrā īpaši tiks izveidoti seši pludmales volejbola laukumi – četri laukumi spēlēm un divi – iesildošie laukumi. Fināla spēles notiks centrālajā stadionā.

"Jūrmala Masters" iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2016. gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)