Banner 980x90

Jūrmalā pirmklasnieku vecākiem piešķirs vienreizēju 50 eiro pabalstu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Jūrmalas pilsētas pašvaldība piešķirs vienreizēju 50 eiro pabalstu pašvaldībā deklarētām ģimenēm, kuru bērni šogad sāks mācības 1.klasē, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Elita Cepurīte.

Pabalsts tiks piešķirts par bērniem, kuri sāks mācības kādā no Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēm.

Šogad pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņiem gan bērnudārzos, gan skolās līdz pat 12.klasei pašvaldība nodrošinās arī ēdināšanu bez maksas, kā arī bezmaksas braukšanu Jūrmalas pilsētas autobusos.

Piešķirot līdzfinansējumu no pašvaldības budžeta, no 1.septembra tiks palielināts arī izglītības iestāžu pedagogu atalgojums. Līdz šim Jūrmalas pilsētas pašvaldība pēc savas iniciatīvas piemaksāja 71 eiro pirmsskolas izglītības un profesionālās ievirzes iestāžu pedagogiem, un par vienu likmi līdz šim atalgojums bija 491 eiro. No 1.septembra pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojums būs 680 eiro.

Jūrmalas pilsētas dome palielinās atalgojumu arī Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu vadītājiem, līdz ar to iestāžu vadītāju atalgojums būs nedaudz augstāks nekā valstī noteiktais. Nosakot pašvaldības līdzfinansējuma apjomu izglītības iestāžu vadītāju darba atalgojumam, vērā tika ņemts izglītojamo skaits iestādē.

Kopumā izglītības iestāžu pedagogu atalgojuma palielināšanai un valstī noteiktā pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanai Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžetā šogad līdz gada beigām papildus nepieciešami 292 500 eiro, bet 2017.gadā - viens miljons eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)