Banner 980x90

Jūrmalā pulcēsies vadošie Eiropas pārtikas drošības eksperti

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā 11. un 12.jūnijā Jūrmalā notiks Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) Konsultatīvās padomes 56.sanāksme. Tajā aktualizēs datu uzticamības jautājumu, lai atbalstītu lēmumu pieņemšanu pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas jomā. Sanāksmes dalībnieki spriedīs arī par risku nozīmīguma novērtēšanu sarkanās gaļas piegādes ķēdē, bišu veselības uzraudzību un pārtikas izcelsmes vīrusu izraisītajiem sabiedrības veselības riskiem, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo pasākuma rīkotāji.

Sanāksme, kurā piedalās vadošie pārtikas drošības eksperti un atbildīgās institūcijas, ir nozīmīga informācijas, zināšanu un pieredzes apmaiņas platforma par potenciāliem tiešiem un netiešiem riskiem pārtikas un dzīvnieku barības nekaitīguma, dzīvnieku veselības un labturības, kā arī augu veselības jomās. To organizē Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR. 

Sanāksmes mērķis ir veicināt Eiropas Savienības valstu un EFSA zinātnisko sadarbību pārtikas drošuma risku izvērtēšanā. Sanāksmes laikā apspriežamo jautājumu lokā ir EFSA un dalībvalstu zinātniskās sadarbības, tostarp zinātnisko projektu attīstības un zināšanu pārneses veicināšanas jautājumi, EFSA reģionālās politikas attīstības jautājumi attiecībā uz ES tuvajām kaimiņvalstīm, kā arī aktuālās zinātniskās informācijas apmaiņa un datu bāzu attīstības un uzturēšanas jautājumi.

"EFSA Konsultatīvās Padomes sanāksmes laikā notiekošās diskusijas vislielāko iespaidu atstās uz EFSA misijas jomām, proti, pārtikas un dzīvnieku barības nekaitīguma, dzīvnieku veselības un labturības un augu veselības jomām," stāsta Aivars Bērziņš, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR direktors, kurš EFSA (EFSA European Neighbourhood Programme) Konsultatīvajā padomē pārstāv Latviju.

EFSA Konsultatīvās padomes 56. sanāksmē piedalīsies aptuveni 50 padomes biedri no dažādām Eiropas valstīm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu