Banner 980x90

Jūrmalā reorganizēs Ķemeru un Lielupes vidusskolas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Līdz 2016.gada 1.jūlijam plānota divu Jūrmalas skolu - Ķemeru vidusskolas un Jūrmalas pilsētas Lielupes vidusskolas - reorganizācija, lai izpildītu valdības apstiprinātos kritērijus par minimālo skolēnu skaitu vidusskolās., aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile.

Paredzēts, ka Ķemeros tiks saglabāta pamatskola. Arī Jūrmalas pilsētas Lielupes vidusskola tiks pārveidota par pamatskolu, vienlaikus paredzot, ka vidējās izglītības programmu Lielupes skolas telpās īstenos Jūrmalas Valsts ģimnāzija.

Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Imants Vasmanis skaidro, ka plānotās izmaiņas būtiski neietekmēs Jūrmalas skolēnus, jo pašlaik Ķemeru vidusskolas 10.-12.klasēs skolēni nemācās, savukārt Jūrmalas pilsētas Lielupes vidusskolas posma 10.-12.klašu izglītojamie varēs turpināt mācīties esošajās telpās izvēlētajās izglītības programmās, bet jau kā Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolēni.

"Domes atbalstītais risinājums nodrošinās iespēju Lielupes apkaimes iedzīvotājiem iegūt kvalitatīvu vidējo izglītību tuvu dzīvesvietai, vienlaikus paverot iespējas piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus Lielupes skolas rekonstrukcijai - mācību telpu atjaunošanai, dienesta viesnīcas izveidei un daudzfunkcionālas sporta zāles būvniecībai," uzsver Vasmanis.

Ministru kabineta oktobrī pieņemtie noteikumi "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās un atskaitīti no tām, kā arī pārcelti uz nākamo klasi" paredz, ka minimālie kritēriji Jūrmalai no nākamā mācību gada ir vismaz 22 izglītojamie vidusskolas 10.klasē vai kopējais izglītojamo skaits vidusskolas posmā - ne mazāks par 58. Šo noteikumu mērķis - paaugstināt izglītības kvalitāti, kā arī efektīvāk izmantot valsts un pašvaldības resursus.

Reorganizācijas ieceres pārrunātas Jūrmalas pilsētas pašvaldības Izglītības konsultatīvajā padomē, kā arī klātienes sanāksmē ar Jūrmalas pilsētas Lielupes vidusskolas skolēnu vecākiem un pedagogiem - visas iesaistītās puses ar izpratni uzklausīja plānotās izmaiņas, atbalstot pašvaldības piedāvātos risinājumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)