Banner 980x90

Jūrmalā Starptautiskajā labsajūtas dienā popularizēs veselīgu dzīvesveidu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jūrmalā 11.jūnijā notiks Starptautiskās labsajūtas dienas aktivitātes ar mērķi popularizēt veselīgu dzīvesveidu, informēja pasākuma rīkotāji.

Kā pastāstīja labsajūtas dienas organizatore Alla Sokolova, ideja par šādu pasākumu radās pirms trīs gadiem. Šogad Starptautiskās labsajūtas dienas pasākumi gaidāmi 100 valstīs, tai skaitā arī Latvijā. Sokolova norādīja - ja pasaulē daudzviet svin Mātes dienu un Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, tad kāpēc nevar rīkot arī dienu, kurā ģimene var justies fiziski un garīgi labi.

11.jūnijā no plkst.11.00 līdz 17.00 Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā, tiks organizētas dažādas veselīgu dzīvesveidu popularizējošas aktivitātes, piemēram, staigāšana ar ķekatām, atklātās jogas nodarbības, masāža un veselīga uztura meistarklases, deju grupas uzstāšanās. Pasākumi veidoti tā, lai tie noderētu gan bērniem, gan senioriem.

Visas aktivitātes būs bez maksas. Pasākuma rīkotāji plāno, ka piedalīsies aptuveni 1500 līdz 2000 dalībnieku.

Sokolova izteica cerību, ka šajā dienā iegūtā pieredze un idejas cilvēkiem ļaus iekļaut veselīgas aktivitātes arī savā ikdienā.

Pasākuma dienā notiks arī dziedātājas Natalijas Tumševicas koncerts.

Starptautiskās labsajūtas dienas devīze ir "Viena diena var mainīt visu jūsu dzīvi!", kuras pamatā ir manifests - septiņi soļi ceļā uz laimīgu dzīvi. Manifests aicina dzert vairāk ūdens, doties vienu stundu ilgā pastaigā, pirkt vietējos ekoloģiskos produktus, neizmantot plastmasas pudeles, izdarīt labu darbu, organizēt ģimenes vakariņas, doties gulēt plkst.22.00.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem galvenā problēma visā pasaulē, lai cik pārsteidzoši tas arī nebūtu, ir nevis vīrusi un slimības, bet gan depresija - psihiski traucējumi, kas saistīti ar bezmiegu, stresu un aptaukošanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)