Banner 980x90

Jūrmalā uzglabātie plastmasas atkritumi varētu būt ievesti no Skandināvijas

Rīga, 20.jūn., LETA. Jūrmalā degušie plastmasas atkritumi varētu būt ievesti no Skandināvijas, jo uz nenodegušiem atkritumiem ir nosaukumi un apraksti Zviedru un citu skandināvu valstu valodās.

Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas Vides un klimata apakškomisijas sēdē norādīja, ka dienests ir pieprasījis Zviedrijas vides aģentūrai sniegt informāciju par potenciāliem saskaņojumiem atkritumu pārvešanai uz Latviju.

Tāpat viņa sacīja, ka nav skaidri zināms, kas tiktu darīts ar šiem atkritumiem, ja nebūtu izcēlies ugunsgrēks. Pēc viņas teiktā, veikt šādus secinājumus traucē komersantu un pārvadātāju sniegtā pretrunīgā informācija.

Taujāta par to, kāpēc dienests laikus neuzzināja par atkritumu glabātavas esamību, viņa atbildēja, ka objekts no trīs pusēm esot maskēts ar zaļas krāsas materiālu, līdz ar ko, braucot pa šoseju, to neesot bijis iespējams ieraudzīt. Tāpat viņa norādīja, ka pārvadātāju kravas arī tika pārklātas ar šādu materiālu.

Pēc satelīta novērojumu analīzes, VVD secina, ka atkritu ievešana objektā tika sākta pērnā gada septembrī.

"Šis ir izņēmums. Vienīgais gadījums, kad uzzināts par nelegālu atkritumu ievešanu un uzglabāšanu. Nesaskatām nepieciešamību uzlabot normatīvos aktus. Bija iedarbināti piespiešanas mehānismi, lai atkritumus izvestu uz citu valsti, pārstrādātu vai arī apraktu Getliņos. Bet rīcība būtu," uzsvēra Koļegova

Viņa norādīja, ka tiks veikti attiecīgi vides kvalitātes novērojumi.

Nedz ugunsgrēka laikā, nedz arī šobrīd Rīgas un Jūrmalas gaisa kvalitātes novērošanas stacijās piesārņojums neesot novērots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)