Banner 980x90

Jūrmalas aizsardzības biedrība plāno Satversmes tiesā apstrīdēt Jūrmalas teritorijas plānojumu

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv
Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) plāno Satversmes tiesā apstrīdēt Jūrmalas domes saistošos noteikumus par pilsētas teritorijas plānojumu, aģentūrai LETA pastāstīja JAB vadītājs Uldis Kronblūms.

Viņš norādīja, ka biedrība vēl nav redzējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmumu, bet, spriežot pēc vēstules, kuru ministrija iepriekš bija sūtījusi Jūrmalas domei, lūdzot atcelt plānu, tur nebija runa par teritorijām, par kurām JAB bija iebildusi.

Tāpat viņš pastāstīja, ka ministrijas vēstulē domei bija norādīts, ka trūkst pamatojuma paredzamajām izmaiņām, bet pamatā bija runa par tehniskām lietām.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) ir apturējis Jūrmalas domes saistošos noteikumus par pilsētas teritorijas plānojumu, kas attiecas uz Apbūves noteikumiem.

Ministrs apturējis Teritoriālā plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un Apbūves noteikumu apakšpunktus.

VARAM aģentūru LETA informēja, ka Jūrmalas domē pieņemtā dokumenta atsevišķi punkti ir pretrunā augstāka juridiskā spēka normatīvajam aktam. Ministrijas speciālisti secinājuši, ka, pretēji dotajam pilnvarojumam pašvaldībai teritorijas plānojumā noteikt gadījumus, kad izstrādājams detālplānojums, Apbūves noteikumos iekļauta norma, kas noteic, ka gadījumā, kad nepieciešamas zemes vienības, kurās ir noteiktas vairākas funkcionālās zonas, tostarp dabas un apstādījumu teritorija, detālplānojuma izstrāde nav nepieciešama.

Ministrija jau iepriekš bija nosūtījusi atzinumu Jūrmalas domei, kurā lūdza atcelt saistošos noteikumus un veikt nepieciešamos precizējumus, taču pašvaldība to nav darījusi. Tāpēc ministrs pieņēmis lēmumu apturēt atsevišķus noteikumu punktus.

Savukārt Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) pastāstīja, ka Gerharda iebildumi neietekmē Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu būtību un tie vēl arvien ir spēkā.

VARAM rīkojumā pašvaldībai esot izteikusi iebildumus par četriem Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu punktiem no kopumā 2500 punktiem. Līdz ar to ministrijas rīkojums neatceļ Jūrmalas pilsētas domes izstrādātos teritorijas plānojuma grozījumus un tie būs piemērojami no brīža, kad VARAM rīkojums tiks publicēts "Latvijas Vēstnesī", uzsver Truksnis. Pašvaldība no grozījumiem plānojusi svītrot četrus punktus, pret kuriem iebildusi ministrija.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)