Banner 980x90

Jūrmalas brīvdabas muzejs

Jūrmalas brīvdabas muzejs dibināts 1970. gadā, bet apmeklētājiem atvērts tikai 1979. gadā. Brīvdabas muzejā izveidota 19. gs. piekrastes zvejnieka sēta ar tai raksturīgām ēkām - dzīvojamo māju, ratnīcu ar klēti, tīklu šķūni, zivju kūpinātavu, pirti un citām būvēm.

Ēkas tika atvestas uz muzeju no dažādiem Jūrmalas zvejnieku ciemiem. Tāpat muzejā iespējams apskatīt enkuru un zvejas laivu kolekciju, bet virvju vīšanas darbnīcā - lielāko virvju kolekciju Latvijā. Jūrmalas brīvdabas muzejā katru gadu notiek tradicionāli pasākumi – pavasarī „Lieldienas” un starptautiskā „Muzeju nakts” akcija. Vasarā „Jāņu” ielīgošana un pasākumu cikls „Ceturtdiena – zivju diena”, bet rudenī sezona tiek noslēgta ar Miķeļdienas pasākumu „Vīna svētki zvejnieka sētā”. Tās ir tradīcijas, ko muzejs vēlas attīstīt, saglabāt un nodot nākamajām paaudzēm.

Adrese: Tīklu iela 1a, Lielupe, Jūrmala, LV-2010
Tālrunis: +371 67754909
Mājaslapa: www.visitjurmala.lv, www.jbmuzejs.lv
E-pasts: brivdabasmuzejs@jurmala.lv
GPS koordinātes: 56.9961466, 23.9134685

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)