Banner 980x90

Jūrmalas budžeta ieņēmumi šogad pieaugs par 9,7%

Rīga, 28.janv., LETA. Jūrmalas pilsētas dome decembra izskaņā apstiprinājusi 2019.gada budžetu un tā ieņēmumi plānoti 88,8 miljonu eiro apmērā, kas ir par 9,7% vairāk nekā pērn, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domē.

Savukārt pašvaldības izdevumi šogad plānoti 103,09 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,6% vairāk nekā aizvadītajā gadā. Kā skaidro pašvaldībā, starpību starp izdevumiem un ieņēmumiem segs 2018.gada budžeta atlikums 10,6 miljonu eiro apmērā un plānotie aizņēmumi 9,5 miljonu eiro apmērā.

Kā norāda domē, viena no būtiskākajām prioritātēm šogad ir pilsētas ceļu un ietvju atjaunošana, kā arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu un pludmales zonas sakārtošana, kam kopumā paredzēts atvēlēt astoņus miljonus eiro.

Izglītības nozarei šogad Jūrmalas dome iecerējusi tērēt 30,6 miljonus eiro. Līdzekļi paredzēti bezmaksas ēdināšanas nodrošināšanai, izglītības iestāžu aprīkojuma uzlabošanai, mācību līdzekļu iegādei, interešu izglītības nodrošināšanai un citām funkcijām. Izglītības iestāžu remontos un atjaunošanā plānots ieguldīt 4,2 miljonus eiro.

No Eiropas Savienības fondiem Jūrmalas attīstībai šogad plānots piesaistīt 24,8 miljonus eiro. Šogad iecerēts pabeigt Mellužu estrādes ēkas restaurāciju un teritorijas labiekārtošanu, uzsākt būvdarbus Ķemeru parka teritorijā un turpināt darbu Dabas izglītības centra izveidei Ķemeros. Paredzēta arī Ķemeru ūdenstorņa pārbūve un restaurācija.

Lai pašvaldības skolās un bērnudārzos nodrošinātu bezmaksas ēdināšanu, tērēti tiks 1,5 miljoni eiro, savukārt bezmaksas sabiedriskā transporta nodrošināšanai - 2,3 miljoni eiro.

Vides aizsardzībai, piemēram, teritoriju apsaimniekošanai un dažādu vides aizsardzības pasākumu nodrošināšanai pašvaldība šogad atvēlēt 5,32 miljonus, bet atpūtas un kultūras funkciju nodrošināšanai - 9,47 miljonus eiro.

Jūrmalas iemaksas Pašvaldību izlīdzināšanas fondā šogad būs 11,5 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)