Banner 980x90

Jūrmalas domē likvidē izpilddirektora vietnieka amatu, kā arī apvieno vairākas komitejas

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv
Jūrmalas pilsētas pašvaldībā tiek likvidēts izpilddirektora vietnieka amats, kā arī tiek apvienotas vairākas komitejas un pārvaldes, liecina oficiālais paziņojums izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Turpmāk nepastāvēs Jūrmalas pašvaldības izpilddirektora vietnieka amats. Šāda amata likvidācija saistīta ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas paredz, ka valsts pārvalde ir jāorganizē pēc iespējas efektīvāk. Jūrmalas pašvaldība pārbaudījusi izpilddirektora vietnieka amata funkcijas, secinot, ka šī amata veicējs tikai aizvietoja izpilddirektoru viņa prombūtnes laikā. Līdz ar to, izvērtējot funkciju apjomu un nepieciešamību, tika konstatēts, ka faktiski izpilddirektora vietnieka amats ir lieks. Turpmāk izpilddirektora prombūtnes laikā tā aizvietošana tiks uzticēta kādai citai amatpersonai, neveidojot atsevišķu amata vienību.

Jūrmalas pilsētas domē tiek pārstrukturizēta lēmējvaras struktūrshēma, apvienojot Drošības un kārtības jautājumu komiteju ar Transporta un komunālo lietu komiteju un izveidojot vienu Drošības, kārtības, transporta un komunālo lietu komiteju, kas turpmāk izskatīs jautājumus, kas bija abu komiteju kompetencē. Līdz ar to tiks panākts efektīvāks pašvaldības lēmējvaras kompetences un pilnvaru sadalījums, nodrošināta pašvaldībai aktuālo drošības, kārtības, transporta un komunālo jautājumu izskatīšana vienas komitejas ietvaros.

Izmaiņas notikušas arī izpildvaras struktūrās. Administratīvi juridiskās pārvaldes Saimniecības nodaļas funkcijas tiek pilnībā iekļautas Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvās nodaļas funkcijās, nodrošinot nodaļas funkciju efektīvu izpildi un kontroli, kā arī domes deputātu un domes struktūrvienību darbībai nepieciešamo darba apstākļu nodrošināšanu vienkopus, kas faktiski notika līdz funkciju pārdalei. Tādējādi Jūrmalas dome iecerējusi turpmāk nodrošināt vienkāršotāku un pārskatāmāku administratīvi saimniecisko funkciju izpildi, kā arī cilvēkresursu optimālāku plānošanu un ērtāku darba organizāciju. Tā rezultātā Saimniecības nodaļa kā atsevišķa struktūrvienība tiek likvidēta.

Turpmāk Jūrmalas Pilsētsaimniecības pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas, kā arī Mežsaimniecības nodaļas funkcijas tiks nodotas Īpašumu pārvaldei, Pilsētsaimniecības pārvaldi kā atsevišķu struktūrvienību likvidējot.

Līdz šim Pilsētsaimniecības pārvaldei bija noteikts gādāt par Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašuma apsaimniekošanu, labiekārtošanu un sanitāro tīrību, pilsētas mežu un apstādījumu uzraudzību, kas faktiski daļēji dublējās ar Īpašumu pārvaldes uzdevumiem, tādēļ, lai veicinātu vienkāršotākas institucionālās struktūras izveidošanu, cilvēkresursu optimālu plānošanu, kā arī ekonomisku un funkcionāli efektīvu pašvaldības budžeta līdzekļu izlietošanu, minēto pārvaldi Jūrmalas pašvaldība likvidējusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)