Banner 980x90

Jūrmalas dzelzceļa staciju modernizāciju plānots pabeigt līdz gada beigām

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

VAS "Latvijas Dzelzceļš" līdz gada beigām plāno pabeigt Jūrmalas un Jelgavas virzienu pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektā iekļauto 16 dzelzceļa staciju modernizāciju, 2.decembrī Bulduru un Dzintaru dzelzceļa staciju jauno platformu apskates laikā sacīja "Latvijas Dzelzceļa" viceprezidents Edvīns Bērziņš.

Lai arī vairākās stacijās joprojām notiek intensīvi būvdarbi, pagaidu ekspluatācijā jau nodotas jaunās platformas Bulduru stacijā, bet drīzumā sekos Asari, Melluži, Babīte un Dzintari.

Projekta laikā modernizētajās stacijās tiks izveidota pasažieru apziņošanas sistēma, videonovērošana, LED apgaismojums, tāpat tiks atjaunotas staciju ēkas, izbūvēti drošības labirinti un margas, bet platformas tiks aprīkotas ar nojumēm un soliņiem.

Platformas tiks paaugstinātas, kā arī tiks izbūvētas uzbrauktuves pasažieriem ar īpašām vajadzībām un ierīkotas tualetes.

Kā ziņots, projektētājs un būvdarbu veicējs ir pilnsabiedrība "RBSSKALS būvsabiedrība un Leonhard Weiss RTE". Pasažieru apziņošanas sistēmu un videonovērošanu ierīkos SIA "Komerccentrs Dati grupa". Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija pilnā apmērā tiek finansēta no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem.

Iepriekš jau ziņots, ka par 2,06 miljoniem eiro tiks veikta dzelzceļa infrastruktūras modernizācija dzelzceļa stacijās Olainē, Jelgavā un Cukurfabrikā. Savukārt par 10,7 miljoniem eiro notiek staciju modernizācija Zolitūdē, Imantā, Babītē, Bulduros, Dzintaros, Vaivaros, Pumpuros, Mellužos, Asaros, Lielupē, Majoros, Dubultos un Slokā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)