Banner 980x90

"Jūrmalas festivālā" ar Brodvejas mūziklu koncertprogrammu uzstāsies viesmākslinieki no Lielbritānijas

Rīga, 27.jūl., LETA. Dzintaru koncertzālē šodien plkst.20 notiks Lielbritānijas mākslinieku Kesidijas Džensones, Īena Virgo un Vila Arendela koncerptogramma "Brodvejas mūziklu zelta izlase", aģentūru LETA informēja "Jūrmalas festivāla" rīkotāju pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Kopā ar festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu no Lielbritānijas pasākumā tiks izpildītas ārijas un dueti no Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa, Endrjū Loida Vēbera, Kola Portera un citu komponistu mūzikliem.

Dziedātājs Arendels pēdējā laikā kļuvis par vienu no talantīgākajiem jaunajiem mūziklu aktieriem. Studējis dziedāšanu Karaliskajā Ziemeļu mūzikas koledžā un aktiermākslu Gildforda aktieru skolā. No viņa nesenajiem panākumiem ka piemēru var minēt piedalīšanos televīzijas filmā "The killer beside me" un mūziklu izrādēs "Jekyll and Hyde" Frankfurtes angļu teātrī. Mākslinieks spēlējis arī Tibalta lomu Viljama Šekspīra "Romeo un Džuljeta" iestudējumos.

Mūziķis Virgo izglītību ieguvis Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Londonā. "West End" teātrī viņš piedalījies "The Kissing Dance" izrādēs, kā arī atveidojis lomas tādos mūziklos kā "Mana skaistā lēdija" un "Operas spoks". Tāpat Virgo redzams arī daudzos televīzijas iestudējumos, pašlaik filmējas BBC veidotajā "Holby City". Starp filmām ar mākslinieka piedalīšanos var minēt arī tādas kinolentes kā "Black Hawk Down", "Band of Brothers", "Monkeys", "Jabberwocky" un "The Rise of the foot soldier". Līdzās skatuves un filmēšanās aktivitātēm viņš dziedājis Leonarda Bersteina Mesas atskaņojumos ar Londonas simfonisko orķestri prestižajā "Barbican" zālē.

Savukārt Džensone ir dziedātāja, aktrise un producente, kura filmējusies tādās filmās kā "The Hike", "Day Trip to London", "Full Circle", "Coma" un "Tick tick boom" līdzās amerikāņu aktierim Nīlam Patrikam Herisam. Pagājušā gada sezonā "West End" teātrī viņa atveidoja Rutas lomu mūziklā "Dessa Rose". Kā soliste Džensone dziedājusi arī Karaliskajā Alberta zālē, Glastonberijā un Londonas Haidparkā.

"Melodiskajā koncertā baudīsim lappuses no šarmantajām piecdesmito gadu amerikāņu muzikālajām komēdijām un vēlāko gadu filmām - "Džeimss Bonds", "Māsa uzdarbojas", "Tomasa Krauna afēra", kā arī no hipiju laika rokmūzikliem un populārajiem Endrjū Loida Vēbera "Operas spoka" un "Kaķiem". Skanēs arī skaņdarbi no citu komponistu mūzikliem - Bernsteina, Rodžersa, Portera, kuri latviešu publikai būs patīkama atkal-satikšanās," gaidāmo pasākumu aprakstīja Pučka.

Kā ziņots, Dzintaru koncertzālē līdz 28.jūlijam norisinās ceturtais "Jūrmalas festivāls".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)