Banner 980x90

"Jūrmalas festivālu" šogad atklās ar koncertprogrammu "Dzimuši Latvijā"

Rīga, 19.janv., LETA. "Jūrmalas festivālu", kas Dzintaru koncertzālē šogad norisināsies no 24.jūlija līdz 28.jūlijam, atklās ar koncertprogrammu "Dzimuši Latvijā", aģentūru LETA informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Festivāla atklāšanas koncertā piedalīsies operdziedātāja Kristīne Opolais, akordeoniste Ksenija Sidorova, baritons Kalvis Kalniņš, ģitārists Miks Akots, kā arī vijolnieki Vineta Sareika un Daniils Bulajevs. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies "Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris", kura sastāvā muzicēs jaunie mūziķi. Pie diriģenta pults būs starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

Pēcāk festivāla programmā 24.jūlijā paredzēts akordeonistes Sidorovas solokoncerts. "Par "akordeona princesi" dēvētā mūziķe ar savu meistarību un personības šarmu ir kļuvusi par šā instrumenta vēstnesi pasaulē. Viņas izpildījums sniedzas pāri žanra robežām un ar atzinību tiek uzņemts pasaules ievērojamākajās koncertzālēs," mākslinieces uzstāšanos aprakstīja Pučka.

Sidorova solokoncertā izpildīs skaņdarbus no Pjotra Londonova, Sergeja Rahmaņinova, Astora Pjacollas, Alfrēda Šnitkes, Morica Moškovska un citu komponistu daiļrades.

Klasiskās un klaviermūzikas koncerts Dzintaru koncertzālē izskanēs 26.jūlijā, uzstājoties Sergejam, Andrejam un Georgijam Osokiniem. Mākslinieku izpildījumā skanēs Johana Sebastiana Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Frederika Šopēna, Sergeja Rahmaņinova, Morisa Ravēla un Johana Štrausa skaņdarbi.

Tāpat festivālā šogad būs klausāma koncertprogramma "Brodvejas mūziklu zelta izlase", kurā Londonas mākslinieki Demians Hamblijs un Adrians der Gregorjans kopā ar "Jūrmalas festivāla orķestri" un diriģentu Robertu Pērvisu izpildīs ārijas un duetus no Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa, Endrjū Loida Vēbera, Kola Portera un citu komponistu mūzikliem.

Savukārt festivāla noslēguma koncertā 28.jūlijā uzstāsies tenors Aleksandrs Antoņenko, starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja, soprāns Alise Zinovjeva un basbaritons Egils Siliņš, kuri kopā ar "Jūrmalas festivāla orķestri" izpildīs vairāku operu ārijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)