Banner 980x90

Jūrmalas iedzīvotāji 18.novembrī aicināti izveidot garāko gājēju sveču ceļu Jūrmalā

Rīga, 15.nov., LETA. Par godu Latvijas valsts svētkiem 18.novembrī plkst.16.30 Jūrmalas iedzīvotāji, uzņēmēji un pilsētas viesi tiek aicināti piedalīties akcijā "Sveču ceļš Jomas ielā" un izveidot garāko gājēju sveču ceļu Jūrmalā, aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāve Laura Frančenko.

Ideja par gājēju sveču ceļa izveidošanu Jomas ielā ir Jūrmalas uzņēmēju iniciatīva, lai vēlreiz atgādināt par to, ka Jūrmala ir lieliska vieta, kur pavadīt brīvdienas arī rudens un ziemas mēnešos. Lai piedalītos sveču ceļa izveidošanā, 18.novembrī plkst.16.30 jāatnes uz Jomas ielu sveci vai sveces vai jāpalīdz aizdedzināt jau esošās. Sveces vēlams likt atzīmētajās tukšajās vietās vai papildināt jau esošo sveču ceļu, norādīja Frančenko.

Sveču ceļš Jomas ielā būs turpinājums jau esošajai kampaņai - sveču ceļam visas Jūrmalas garumā, tikai vērsts uz gājējiem. Gaismas ceļa tradīcija Jūrmalā aizsākta 2002.gadā, kad Jūrmalas pilsētas galvenā māksliniece Inta Maldupe rosināja valsts svētkos iedegt svecītes un novietot tās gar Raiņa ielas malu.

Nākamajos gados Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā Jūrmalas iedzīvotāji tika aicināti arī citviet gar ceļa malu izvietot svecītes, lai radītu sirsnīgu svētku noskaņu pilsētā. Turpmāk Jūrmalas skolēni un citi jūrmalnieki veidoja arvien garāku Gaismas ceļu, līdz tas jau vairākus gadus vijas cauri visai pilsētai. Pagājušajā gadā tika izvietotas 7000 sveces 20 kilometru garumā, skaidroja Frančenko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)