Banner 980x90

Jūrmalas Kūrorta svētkos ar vērienu atklāj vasaru

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 28.maijā, siltākajā šī gada dienā, ar bagātīgu svētku programmu visas dienas garumā un Laimas Vaikules koncertu Majoru pludmalē Jūrmalas Kūrorta svētkos tika svinēts vasaras sākums. Saulei rietot, īpašu koncertu savai pilsētai Jūrmalai sniedza dziedātāja Laima Vaikule, bet pirms viņas uzstājās grupa "Carnival Youth". Svētku noslēguma koncertu un krāšņo uguņošanu kopumā skatīja apmēram 25 000 apmeklētāju.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite, Jūrmalas Kūrorta svētku dienas gaitā uz lielās skatuves Majoru pludmalē kāpa arī tādi Latvijā iemīļoti mākslinieki kā "Edavārdi", "Triānas Parks", "Olas" un šī gada Eirovīzijas pārstāvis Justs, īpaši priecējot "ZZ Festivāla" dalībniekus. Par Kūrorta svētku atmosfēru rūpējās Arturs Skrastiņš, par muzikālo pavadījumu pludmalē – DJ Toms Grēviņš. Grupa "Carnival Youth" pēc atgriešanās no Eiropas koncerttūres priecājās pirmo reizi koncertēt Jūrmalas pludmalē. Savukārt jūrmalniece, izcilā dziedātāja Laima Vaikule pirmo reizi ar koncertu uzstājās jūras krastā. Estrādes dīvai pievienojās arī dziedātājs Jānis Stībelis. Svētku noslēgumā jūrā bija vērojama krāšņa uguņošana īpaši Jūrmalai veltītu dziesmu pavadījumā, ko aranžējis mūziķis un komponists Kristaps Krievkalns.

Diena kūrortpilsētā sākās ar vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu pasākumu "ZZ Festviāls", ko atklāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Daudzveidīgi pasākumi bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem, notika ne vien Majoru pludmalē, bet arī Dzintaru pludmalē, Dzintaru Mežaparkā, visā Jomas ielas garumā un Horna dārzā. Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros atvērto durvju dienu rīkoja Dzintaru koncertzāle – ikvienam bija iespējams aplūkot pērn rekonstruēto Mazo zāli, izstaigāt citas telpas un pabūt arī uz skatuves Lielajā zālē. Tradicionālajā svētku gājienā devās vairāk nekā 2500 dalībnieku no aptuveni 100 Jūrmalas kolektīviem un organizācijām. Svētku gājiena atraktīvākā dalībnieka titulu un tēlnieces, jūrmalnieces Olgas Šilovas veidoto ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu saņēma airēšanas klubs "Majori".

"Jūrmalas Kūrorta svētki ir mūsu pilsētas lielākie svētki, kas iezīmē gada perioda sākumu, kad visa šeit ir visvairāk – saules, prieka, pasākumu un arī darba. Vasaras iesākums ir izdevies grandiozs un varu droši teikt, ka visa vasara būs dažādu kultūras, mākslas un izklaides notikumu, kā arī sportisku aktivitāšu bagāta – gan jūrmalniekiem, gan ikvienam pilsētas viesim," saka Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)