Banner 980x90

Jūrmalas Kūrorta svētkos Dzintaru koncertzāle aicina uz atvērto durvju dienu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
28.maijā ar daudzveidīgu programmu Jūrmalā tiks svinēti Kūrorta svētki. Šajā dienā Dzintaru koncertzāle aicina uz atvērto durvju dienu, jaunā restorāna "Maestro" atklāšanu, kā arī visas dienas garumā piedāvā ekskluzīvu iespēju biļetes uz šīgada "Jūrmalas festivāla" koncertiem iegādāties ar 50% atlaidi!

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka, tieši pirms gada – 2015.gada maijā – ar svinīgu ceremoniju un pirmo koncertu pēc grandioziem restaurācijas un rekonstrukcijas darbiem durvis apmeklētājiem vēra atjaunotā vēsturiskā Dzintaru koncertzāles Mazā zāle – pirmā slēgtas konstrukcijas koncertzāle Latvijā. Šī gada laikā koncertzālē notikuši vairāk nekā 30 koncerti ar izcilu Latvijas un pasaules mākslinieku piedalīšanos, tomēr daudziem Jūrmalas un Latvijas iedzīvotājiem vēl nav bijusi iespēja klātienē apskatīt šo unikālo atjaunoto kultūrvēsturisko objektu. Tieši tāpēc Jūrmalas kūrorta svētkos 28.maijā no plkst.10.00 līdz 20.00 Dzintaru koncertzāle aicina izmantot iespēju un bez maksas apskatīt Dzintaru koncertzāles atjaunoto vēsturisko Mazo zāli un Lielo koncertzāli ar vasaras dārzu. Lai apmeklētājiem kaut nedaudz ļautu nobaudīt arī brīnišķo koncertatmosfēru, visas dienas garumā uz Mazās zāles lielā ekrāna tiks demonstrēti videoieraksti no koncertiem, kas skanējuši Dzintaru koncertzālē.

Atvērto durvju dienas ietvaros apmeklētāji bez maksas varēs apskatīt arī izstādi "Dzintaru koncertzālei 80.Personības un notikumi". Tajā apkopotas unikālas vēsturiskas liecības par krāšņākajiem un nozīmīgākajiem notikumiem koncertzāles dzīvē kopš tās atklāšanas 1936.gadā līdz pat mūsdienām. Ekspozīcijas apmeklētāji varēs uzzināt, kādi pasaulslaveni mūziķi uzstājušies Dzintaru koncertzālē un kādi spilgti mūzikas dzīves notikumi – festivāli, pirmatskaņojumi un vēsturiski nozīmīgi pasākumi – ar to saistīti. Nozīmīga izstādes sastāvdaļa ir multimedijs, kas apvieno kinohronikas, mūzikas ierakstus un datoranimāciju.

Īpašs notikums šajā dienā būs Dzintaru koncertzāles jaunā restorāna "Maestro" atklāšana un šefpavāra Konstantīna Roslova īpašais piedāvājums visas dienas garumā, bet no plkst.14.00 līdz 16.00 restorānā norisināsies vīna degustācija. Restorāns "Maestro" ir jauna Dzintaru koncertzāles kompleksa sastāvdaļa, kas tapusi vēsturiskās koncertzāles restaurācijas projekta ietvaros.

Savukārt tiem apmeklētajiem, kuri vēlēsies ne tikai apskatīt Dzintaru koncertzāles kompleksu, bet arī ieplānot kāda koncerta apmeklēšanu, Dzintaru koncertzāle sagatavojusi atvērto durvju dienas īpašo piedāvājumu – visas dienas garumā Dzintaru koncertzāles kasēs biļetes uz visiem šīs vasaras "Jūrmalas festivāla" koncertiem varēs iegādāties ar 50% atlaidi. Grandiozākais vasaras klasiskās mūzikas notikums – "Jūrmalas festivāls", jau otro gadu norisināsies Dzintaru koncertzālē no 11. līdz 16.jūlijam. Festivāla goda mākslinieks –Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un Pasaulē atzītiem māksliniekiem – Kseniju Sidorovu, Vestardu Šimkus, Sergeju Nakarjakovu, Alisi Zinovjevu, Intaru Busuli, Liepājas Simfonisko orķestri un daudziem citiem māksliniekiem sniegs neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzāles jubilejas gadā.

Vēsturiskā Dzintaru koncertzāle ir pirmā slēgtas konstrukcijas koncertzāle Latvijā, kas tika atklāta 1936.gada vasarā pēc arhitekta Viktora Mellenberga un Aleksandra Birzenieka projekta. Ēka ir unikāls Jūrmalas koka neoklasicisma arhitektūras paraugs ar nacionālā romantisma iezīmēm, kuras centrālās ieejas vestibila interjerā iestrādāti mākslinieka Anša Cīruļa sienu gleznojumi. Dzintaru koncertzāle ir valsts nozīmes arhitektūras un vēstures piemineklis un kopā ar visu kompleksu iekļauta Latvijas Kultūras kanonā. Tomēr lielākā Dzintaru koncertzāles vērtība ir unikālā akustika, ko novērtējuši gan mākslinieki, gan klausītāji. Dzintaru koncertzāles Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015.gada 20.maijā, sniedzot iespēju koncertdarbībai Dzintaru koncertzālē norisināties visa gada garumā.

Ar Kūrorta svētku daudzveidīgo programmu 28.maijā Jūrmalā tiks svinēts vasaras sākums. Svētkus ieskandinās DJ Toms Grēviņš, pēc tam uz lielās skatuves Majoru pludmalē kāps grupa "Carnival Youth". Īpašu koncertprogrammu Jūrmalas Kūrorta svētku viesiem sagatavojusi Laima Vaikule, bet svētku kulminācijā gaidāma šīs vasaras krāšņākā uguņošana jūras krastā. Visas dienas garumā tiks piedāvāts plašs aktivitāšu klāsts bērniem, koncerti un sportiskas izklaides jauniešiem, bagātīgi Jūrmalas restorānu garšu baudījumi, koncerti Horna dārzā un pludmalē, kā arī svētku gājiens un pašmāju labumu tirdziņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)