Banner 980x90

Jūrmalas pilsētas dome izsludina pieteikšanos radošā darba stipendijai 

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv
Radošā darba stipendijas piešķiršanas mērķis ir veicināt kultūras atjaunotnes un mākslas jaunrades procesu Jūrmalas pilsētā, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pašvaldība.

Stipensdijas mērķis ir finansēt fizisko personu jaunrades (radošos) un pētniecības projektus kultūras jomā, popularizēt Jūrmalas pilsētas vārdu valsts un starptautiskā mērogā, veicot radošo darbu Dubultu rakstnieku namā, Jūrmalā.

Pretendēt uz stipendijas saņemšanu var fiziskas personas, kuras darbojas kultūras un mākslas jomā un kuru īstenotais projekts veicinās Latvijas kultūras un mākslas attīstību, starptautisku sakaru attīstību un popularizēs Jūrmalas pilsētas vārdu starptautiskā mērogā.

Kopējais vienas stipendijas apmērs ir 500,00 eiro, tai skaitā uzturēšanās izmaksu kompensācija Dubultu Rakstnieku namā, Jūrmalā saskaņā ar pieteikumā norādīto uzturēšanas periodu atbilstoši apstiprinātam Latvijas Rakstnieku savienības cenrādim. Stipendija tiek piešķirta un ir izmantojama noteiktā laikā, bet ne ilgākā par 3 (trīs) mēnešiem no tās saņemšanas brīža.

Stipendijas piešķiršanai tiek ņemti vērā, šādi kritēriji:

* pretendenta līdzšinējais ieguldījums Latvijas kultūras un mākslas attīstībā: pretendents ir vismaz vienas izdotas grāmatas autors vai profesionālajos/amatierteātros iestudētas lugas autors, uzņemtas filmas scenārists u.tml.;
* pretendenta radošie sasniegumi;
* pretendenta iecerētā darba apraksts (ne vairāk kā uz 2.lpp.);
* darba apraksta saprotamība – skaidri formulēta ideja, mērķis, uzdevumi, izklāstīta realizācijas gaita un sasniedzamais rezultāts;
* pozitīva Latvijas Rakstnieku savienības rekomendācija.

Stipendijas saņēmēja uzturēšanās laiks Dubultu rakstnieku namā ne mazāks par 3 (trīs) nedēļām un ne ilgāks par 3 (trīs) mēnešiem laika posmā no 2016.gada septembra līdz 2016.gada novembrim (ieskaitot).

Aizpildītu pieteikumu, kas jāsagatavo saskaņā ar Nolikuma prasībām, pretendentam jāiesniedz personīgi kādā no Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centriem vai jānosūta pa pastu vai elektroniskā formātā (parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz elektronisko pasta adresi pasts@jūrmala.lv).

Pieteikumus iesniegt līdz 2016.gada 15.jūlijam plkst.15.00.

Pieteikuma anketa un stipendijas piešķiršanas nolikums atrodas www.jurmala.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)