Banner 980x90

Jūrmalas pilsētas muzejs gadu sāks ar izstāžu ciklu

Rīga, 2.janv., LETA. Jūrmalas pilsētas muzejā no 9.janvāra būs aplūkojama Natālijas Maļikovas personālizstāde "Dzīvības koks", operas scenogrāfam un dekoratoram Eduarda Vītolam veltīta izstāde "Eduards. Vītols. Zināmais un nezināmais", kā arī izstāde no muzeja krājuma izstāde "Interjers un eksterjers", aģentūru LETA informēja muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Guna Kalnača.

Jaunās gleznotājas Maļikovas izstāde "Dzīvības koks" atspoguļo mākslinieces vairāku gadu radošo pārdomu rezultātu. Veidojot gan smalkus monohromus darbus, gan spilgtus košu toņu eksperimentus, Maļikova meistarīgi spēlējas ar dažādu glezniecisko tehniku iespējām. Stila ziņā ārkārtīgi daudzveidīgajos darbos atbalsojot gan reālisma, romantisma, konceptuālisma, gan simbolisma tradīcija. Izstādes tēlainība rosina ikvienu intuitīvi meklēt savu dzīvības koku, harmoniju ar sevi un dabu, izstādi aprakstīja Kalnača.

Vītols (1877 - 1954) bija gleznotājs, akvarelists, scenogrāfs, dekorators, mākslinieku grupas "Rūķis" biedrs, Pēterburgas Štiglica Centrālās tehniskās zīmēšanas skolas absolvents un viens no Latvijas mākslas pedagoģijas pamatlicējiem. No 1918. līdz 1935.gadam bijis Latvijas Nacionālās operas dekorators, veidojis scenogrāfiju un dekorācijas daudziem operas un baleta iestudējumiem. Viņa Viņš bija arī pasniedzējs Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī Trīs Zvaigžņu ordeņa virsnieks (1929).

Tradicionāli muzeja Kamīnzālē kamerstila izstādes veido mākslas ekspertes Ingrīda Raudsepa un Jana Rāve. Viņu izstādē "Interjers un eksterjers" no Jūrmalas pilsētas mākslas muzeja kolekcijas atkasītas gleznas un grafikas, kurās attēloti gan sadzīves ainu iekštelpu skati, gan mākslas darbi, kuros redzamas dažādu laiku celtnes, kuru eksterjers raksturo kādu noteiktu stilu. Izstādē iekļautie darbi darināti laika posmā no 18. līdz 20.gadsimtam. Izstādes tēmu bagātina muzeja krājuma mēbeles un sadzīves priekšmeti, kā arī portretu gleznojumi, kas ir raksturīga 19. un 20.gadsimta interjeru sastāvdaļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)