Banner 980x90

Jūrmalas profesionālajā vidusskolā un koledžā par valsts līdzekļiem apmāca cilvēkus ar invaliditāti

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Cilvēkiem ar invaliditāti un prognozējamu invaliditāti ir iespēja Jūrmalas profesionālajā vidusskolā un koledžā apgūt profesiju par valsts budžeta līdzekļiem, aģentūru LETA informēja Sociālās integrācijas valsts aģentūrā.

Mācoties koledžā, ir iespēja iegūt izglītību grāmatvedībā un nodokļos, mārketingā un tirdzniecībā, cilvēku resursu vadībā, informācijas tehnoloģiju nozarē, viesnīcu servisa vadībā. Savukārt Jūrmalas profesionālajā vidusskolā var apgūt datorsistēmu tehniķa, rūpniecības komercdarbinieka, pavāra, informācijas ievadīšanas operatora, pavāra palīga, tirdzniecības zāles darbinieka, palīgšuvēja, montāžas darbu atslēdznieka, veļas mazgātāja un gludinātāja, konditora palīga, uzskaitveža, informācijas ievadīšanas operatora un datorsistēmu tehniķa izglītību.

Līdztekus profesijas apguvei šiem cilvēkiem tiks piedāvātas dažādas veselību uzlabojošas un nostiprinošas procedūras, ārstu, speciālistu konsultācijas. Tāpat tiks nodrošināta dzīvošana dienesta viesnīcā, ēdināšana un iespēja apgūt transportlīdzekļa vadīšanu.

Par valsts budžeta līdzekļiem tiks nodrošināta arī personu ar invaliditāti transportlīdzekļu novērtēšana un šo transportlīdzekļu pielāgošana atbilstoši personas funkcionālo traucējumu veidam.

Lai palīdzētu izvēlēties piemērotāko profesiju, speciālistu komanda noskaidrots katra cilvēka interesi par profesionālās darbības jomām, motivāciju mācīties, veselības stāvokļa atbilstību izvēlētajai profesijai, intelektuālo spēju līmeni, kas attiecīgi ļauj prognozēt spējas apgūt mācību vielu, psihofizioloģiskās īpašības, kā arī spējas iemācīties, saprast, uztvert un iegaumēt jauno. Pēc profesionālās piemērotības noteikšanas persona saņems rekomendācijas par programmām, kuras būtu visatbilstošākās tieši viņam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)