Banner 980x90

Jūrmalas sabiedrības veselības veicināšanai – vairāk nekā pusmiljona eiro

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Turpmākajos trīs gados iedzīvotāju veselības veicināšanas pasākumiem Jūrmalas pilsētas pašvaldībai būs pieejami 574 653 eiro, vēsta portāls Jurmala.lv.

 

Jūrmalas pilsētas pašvaldība kā Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla dalībniece ir saņēmusi Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) uzaicinājumu sagatavot un iesniegt projektu iesniegumus Eiropas Sociālā  fonda (ESF) projektu atlases pirmajai kārtai, lai īstenotu pasākumus vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei.

Jūrmalas pilsētas pašvaldībai pieejamais finansējums šajā projektu atlases kārtā ir 574 653 eiro, no tiem ESF finansējums ir 488 455,05 eiro un valsts budžeta dotācija 86 197,95 eiro. Pieejamā finansējuma sadalījumupašvaldībām nosaka Veselības ministrija.

ESF atbalsts paredzēts plānošanas dokumenta – darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4.specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem" 9.2.4.2.pasākuma "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei" ietvaros.

Šīs ESF programmas mērķis ir uzlabot veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus, tādēļ šobrīd Jūrmalas pilsētas pašvaldības Labklājības pārvaldē līdz pat augusta vidum notiek projektu pieteikumu gatavošana un aktivitāšu plānošana savu iedzīvotāju veselības veicināšanai.

Īstenojot projektu, turpmākos gados sagaidāms, ka Jūrmalas iedzīvotājiem veselības stiprināšanai būs pieejami līdzekļi iedzīvotāju, jo īpaši trūcīgu un maznodrošinātu, bezdarbnieku, cilvēku ar invaliditāti, iedzīvotāju, kas vecāki par 54 gadiem, un bērnu iesaistīšanai dažādos vietēja mēroga pasākumos.

Tiek plānotas aktivitātes veselīga uztura popularizēšanai, fizisko aktivitāšu veicināšanai, reproduktīvās veselības uzlabošanai, garīgās veselības uzlabošanai un atkarību izraisošu vielu un procesu izplatības mazināšanai. Daļa veselību veicinošo aktivitāšu Jūrmalas pilsētā jau tiek realizētas pašvaldības projektu vai iepirkumu veidā, tomēr ir sagaidāmi arī vairāki inovatīvi pasākumi, kas līdz šim nav bijuši pieejami.

Darbības programmas pirmās kārtas projektu īstenošana ilgs līdz 2019.gada nogalei, un plānots, ka turpmākos trīs gados pēc šo projektu beigām Jūrmalas pilsētas pašvaldībai savu iedzīvotāju veselības veicināšanai varētu būt pieejams finansējums vēl vismaz tikpat lielā apjomā kā patlaban.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)