Banner 980x90

Jūrmalas skolās uzņemšana pirmajā klasē sāksies 1.martā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jūrmalas pilsētas pašvaldība 15.janvārī izdevusi rīkojumu par bērnu pieteikšanu un uzņemšanu 1.klasē Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs 2016./2017.mācību gadam.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, bērnu pieteikšana mācībām izglītības iestādes 1.klasē notiek no 2016.gada 1.marta līdz 27.maijam. Aizpildītu un parakstītu iesniegumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē var iesniegt bērna vecāki vai likumiskie pārstāvji. To var iesniegt gan klātienē, ierodoties personīgi izglītības iestādē, gan attālināti, nosūtot uz iestādes oficiālo e-pasta adresi.

Iesniegumi izglītības iestādē tiks reģistrēti speciāli iekārtotā reģistrā, norādot iesnieguma saņemšanas datumu un laiku. Reģistrā tiks iekļauti tikai tie iesniegumi, kuri būs saņemti norādītajā laikā - no 1.marta līdz 27.maijam.

Izglītības iestādē iesniegumu par bērna uzņemšanu varēs iesniegt darba dienās no plkst.9.00 līdz 16.00.

Ja iesniegums tiek nosūtīts elektroniski, tam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu. Elektroniski iesniegtie iesniegumi, kas saņemti ārpus norādītā darba laika, tiks reģistrēti nākamajā darba dienā.

Iesnieguma veidlapas pieejamas gan uz vietas izglītības iestādēs, gan elektroniski pilsētas mājaslapā -Iesnieguma veidlapas parugs bērna reģistrēšanai 1.klasē

Saskaņā ar pilsētas pašvaldības rīkojumu izglītības iestādei līdz 2016.gada 10.jūnijam ir rakstveidā jāinformē vecāki, kuru bērni pieteikti uzņemšanai 1.klasē, par bērnu iekļaušanu izglītības iestādes sarakstā uzņemšanai 1.klasē. Līdz 10.jūnijam izglītības iestādes direktoram jāinformē vecāki un Izglītības pārvalde, ja bērns nav iekļauts izglītības iestādes sarakstā uzņemšanai 1.klasē. Izglītības pārvalde, saņemot iepriekšminēto informāciju, desmit darba dienu laikā rakstiski informēs vecākus par brīvajām vietām citās pašvaldības izglītības iestādēs.

Uzņemšanai izglītības iestādes 1.klasē ir noteikta šāda prioritārā kārtība:

* Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētie bērni, kam brālis vai māsa mācās izvēlētajā izglītības iestādē;
* Jūrmalā deklarētie bērni, kam viens no vecākiem strādā izvēlētajā izglītības iestādē;
* Jūrmalā deklarētie bērni;
* bērni, kuriem dzīvesvieta nav deklarēta Jūrmalā.

Izglītības iestāde līdz 15.jūnijam rakstiski paziņos vecākiem par bērna iekļaušanu izglītības iestādes sarakstā vai par atteikumu uzņemšanai 1.klasē. Atteikuma gadījumā skolas direktors informēs arī Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldi, kas informēs vecākus par brīvajām vietām citās izglītības iestādēs.

Ja bērna uzņemšana 1.klasē pieteikta pēc 27.maija, prioritārā kārtība netiek ņemta vērā.

Ja rodas jautājumi par uzņemšanas kārtību, plašāku informāciju sniegs Izglītības pārvaldē; tālr. informācijai 675111498, 6711497, 29486398.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)