Banner 980x90

Jūrmalas skolēni tiekas ar profesionāļiem, lai iepazītu profesijas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vai iespējams iepazīt kādu profesiju septiņās minūtēs? Droši vien nē, taču intereses dzirkstele var uzšķilties. Tieši tā - ar interaktīvu spēli, iesaistot vairāku nozaru profesionāļus, profesijas iepazīt piedāvā nodibinājuma "Fonds Jūrmala cilvēkam" dibinātā izglītības iestāde "Jūrmalas profesionālās tālākizglītības iestāde un konsultāciju centrs", kas jau  trešo gadu īsteno Karjeras izglītības programmu 7.-12.klasēm Jūrmalas pilsētas pašvaldības skolās. Pirmā tikšanās vidusskolēniem ar profesionāļiem notika 4.aprīlī Kauguru kultūras namā un Jūrmalas pilsētas muzejā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, pirms pasākumu rīkošanas centra speciālisti aptaujāja skolēnus, noskaidrojot, ar kuru profesiju pārstāvjiem viņi vēlētos tikties. Pirmajā tikšanās reizē jauniešiem bija iespēja uzzināt dažādus faktus par profesiju, tiekoties ar policistu, glābēju, kuģa stūrmani, žurnālistu, karavīru, juristu, programmētāju, arī  ar Jūrmalas pilsētai tik svarīgās tūrisma jomas pārstāvjiem. Protams, skolēnu intereses ir dažādas un arī jautājumi un aktivitāte katrai jauniešu grupai atšķīrās, taču kopumā pasākumā valdīja ieinteresēta gaisotne, un atsauksmes bija pozitīvas gan no dalībnieku, gan uzaicināto profesionāļu puses. Liela bija desmito un vienpadsmito klašu audzēkņu interese par piedāvātajām profesijām, savukārt daļa 12.klašu skolēnu jau savu izvēli ir izdarījuši, tāpēc karjeras plānošanas pasākumā piedalījās mazākā skaitā.  

Līdzīgu tikšanos Jūrmalas profesionālās tālākizglītības iestāde un konsultāciju centrs piedāvās pamatskolēniem 18.aprīlī, kad ar profesionāļiem tiksies 8. un 9.klašu audzēkņi.

Turpmāk, plānojot šāda veida pasākumus, iecerētas arī mācību ekskursijas uz dažādiem uzņēmumiem. Jau tuvākajā laikā skolēniem būs iespēja apmeklēt "Eiropas māju", lai iepazītu Eiropas komisijas, Eiropas Padomes darbu, ieplānotas ekskursijas arī uz vienu no vadošajiem IT uzņēmumiem - "Exigen Services". Jūrmalas pilsētā plānotas mācību ekskursijas, piemēram, uz uzņēmumu "Jūrmalas Mežaparki", "Fenikss" un citiem.

Jūrmalas profesionālās tālākizglītības iestāde un konsultāciju centrs pateicas par sadarbību un atbalstu viesiem sadarbības partneriem un ieinteresētajām pusēm!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)