Banner 980x90

Jūrmalas slimnīca izvēlas vietējos produktus

No šī gada janvāra, ārstējoties stacionārā, visi Jūrmalas slimnīcas pacienti saņems vietējos pārtikas produktus. Sekojot labajam piemēram, arī Jūrmalas slimnīca pievienojas tiem valsts un pašvaldības uzņēmumiem, kas pārtikas piegādātājus izvēlas, balstoties uz Ministru kabineta noteikumiem, sludinot saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu, kas veicina vietējo produktu piegādi un vides kritēriju piemērošanu.

Jūrmalas slimnīcai 2015. gadam pārtikas produktus piegādās divpadsmit dažādi uzņēmumi. Produktu izcelsmes valsts ir Latvija un dažiem izņēmuma produktiem Lietuva vai Polija. Jūrmalas slimnīcas pārtikas produktu iepirkums tika dalīts daļās, lai iepirkumā varētu piedalīties pēc iespējas vairāk pretendentu, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo slimnīcas pārstāvji.

Augļu un dārzeņu piegāde dalīta sezonās, lai arī vietējās zemnieku saimniecības varētu pretendēt uz šo produktu piegādi. Tuvākais ražotājs saņēma papildus punktus un ieguva iespēju piegādāt videi draudzīgus Latvijā audzētus dārzeņus, augļus un zaļumus.

Piena produkciju piegādās no bioloģiskajām saimniecībām, kas ir saņēmušas BRSI sertifikātus (bioloģiskās ražošanas sertifikācijas institūcijā sertificēti produkti).

Jūrmalas slimnīcai tiks piegādāti produkti, kas saņēmuši arī NPKS sertifikātu (nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā sertificēti produkti). Svaiga gaļa, gaļas izstrādājumi, vistas gaļa, maize, tēja tiks piegādāta no Latvijas ražotājiem, kas ir videi draudzīga produkta piegāde. Visi pārtikas preču piegādātāji veiks videi draudzīgu iepakojuma savākšanu.

Pārtikas produktu plānotais iepirkuma apjoms 2015.gadam ir 51 524,67 eiro, kas, salīdzinot ar 2014.gadu, ir palielinājies par 13%. Ēdināšanu slimnīcā nodrošina virtuves darbinieki, kas katru dienu pasniedz brokastis, pusdienas un vakariņas vidēji 75 cilvēkiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)