Banner 980x90

Jūrmalas slimnīcā šogad jau tūkstošais jaundzimušais

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jūrmalas slimnīcā 26.jūlijā dzimis šogad jau tūkstošais bērniņš. Tas ir puisītis, dzimis Katrīnas Ginteres-Ekimanes un Reiņa Ekimaņa ģimenē, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa Elita Cepurīte.

"Jūrmalas slimnīcā ik dienu dzimst vidēji četri bērniņi," pastāstīja SIA "Jūrmalas slimnīca" Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Jana Brosko. "Šogad tūkstošo jaundzimušo esam sagaidījuši ātrāk nekā citus gadus, – pērn tūkstošais mazulis piedzima septembrī, 2014.gadā – augustā, bet šogad jau jūlija beigās. Šāgada tūkstošais bērniņš un viņa māmiņa jūtas labi, 29.jūlijā abi tika izrakstīti no dzemdību nodaļas un kopā ar tēti devās uz mājām."

Tūkstošā bērniņa vecākus ar ziediem un laba vēlējumiem sveica Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, SIA "Jūrmalas slimnīca" valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš un Dzemdību nodaļas kolektīvs.

Ekimaņu ģimene dzīvo Babītē. Vecāki dēliņam izvēlējušies vārdu Kristers. Viņš ir otrais bērns ģimenē, – vecākajam, Martinam, ir septiņi gadi, un arī Martins dzimis Jūrmalas slimnīcā.

"Izvēlējāmies Jūrmalas slimnīcu, jo jau no iepriekšējās reizes zinājām, ka te ir labi speciālisti, patīkama, mierīga vide un laba aprūpe. Dienā, kad ieradāmies slimnīcā, nodaļā bija, šķiet, 12 dzemdības, bet, neraugoties uz lielo darba slodzi, no personāla puses nebija nekādas kavēšanās, viss notika ļoti raiti un rūpīgi," pastāstīja Katrīna Gintere-Ekimane.

2015.gadā Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību aprūpi, 2015.gadā Jūrmalas slimnīca veica ievērojamas investīcijas dzemdību nodaļas telpās un iegādājās mūsdienīgas medicīnas ierīces. Ik gadu Jūrmalas slimnīcā palielinās dzemdību skaits, tādēļ 2015.gadā tika paplašinātas arī nodaļas telpas un papildus septiņpadsmit esošajām ģimenes palātām izveidotas vēl sešas jaunas ģimenes palātas.

Pieņemto dzemdību skaita ziņā Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieņem trešo vietu valstī. Diennaktī tiek pieņemtas vidēji četras dzemdības. Katru gadu pieaug šeit dzimušo bērnu skaits: 2013.gadā Jūrmalas slimnīcā dzimuši 1496 bērni, 2014.gadā – 1510 un pērn – 1524 bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)