Banner 980x90

Jūrmalas svētku gājienā pirmo reizi pasniegs ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu

Ik gadu tūkstošiem jūrmalnieku, atzīmējot vasaras sākumu Jūrmalas Kūrorta svētkos, dodas pilsētas svētku gājienā. Šogad Jūrmalas Kūrorta svētkos, kas notiks sestdien, 28.maijā, iedibinot jaunu Jūrmalas pilsētas tradīciju, atraktīvākajam svētku gājiena kolektīvam pirmo reizi tiks pasniegts izcilās tēlnieces, jūrmalnieces Olgas Šilovas darināts oriģināls autordarbs – ceļojošais Jūrmalas pilsētas kauss.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite, pūtēju orķestra "Jūrmala" pavadībā svētku gājienā dodas tūkstošiem jūrmalnieku no teju 100 dažādiem Jūrmalas kolektīviem, organizācijām un uzņēmumiem: dejotāji, dziedātāji, teātra un sporta kolektīvi, bibliotēkas un muzeji, izglītības iestāžu kolektīvi, plašs skaits pilsētas uzņēmumu, tūrisma, ārstniecības un atpūtas iestādes. Gājiens tradicionāli virzās no Dzintaru mežaparka līdz pat pludmalei, kur šogad uz lielās skatuves gājiena dalībniekus ar laikmetīgu, mūzikas un deju piepildītu priekšnesumu sveiks Jūrmalas jaunieši.

Jauniešu sveicienam izskanot, jūrmalniekus uzrunā sveiks un apbalvos Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Šogad, aizsākot jaunu tradīciju, ar ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu – oriģinālu mākslas darbu, tiks apbalvots atraktīvākais no gājiena kolektīviem.

Kausa autore ir jūrmalniece – tēlniece Olga Šilova, kuru mēdz dēvēt arī par izcilāko sievieti Latvijas tēlniecībā: "Jūrmalas pilsētas kauss ir abstrakta skulptūra, kura ir bagāta ar asociācijām. Kausa kompozīcija asociatīvi apvieno ūdeni un vēju – stihijas, kas tik ļoti raksturo Jūrmalu". Māksliniece stāsta, ka kausa sudrabainās virsmas faktūra veido saspēli ar saules gaismu, radot dinamisku mirdzumu: "Kūrortpilsēta tiek salīdzināta ar pērļu virteni, kas vijās gar jūras krastu. Kausa malu savukārt rotā 14 līdz spoguļa mirdzumam nopulētas pērlītes vai spožas ūdens lāsītes, no kurām katra simbolizē vienu no 14 Jūrmalas pilsētas daļām, sākot no Priedaines līdz pat Ķemeriem. Tieši spožās pērlītes man, strādājot pie šī darba, ļāva kausu iztēloties kā Jūrmalas saules simbolu".

Papildu svētku gājienam jūrmalniekus un pilsētas viesus sagaida daudzveidīga svētku programma. Dzintaru piekrastē visas dienas garumā noritēs "ZZ Festivāls", kura ietvaros tiks piedāvāts plašs aktivitāšu klāsts bērniem, koncerti un sportiskas izklaides jauniešiem. Jomas ielā būs sarūpēti bagātīgi Jūrmalas restorānu garšu baudījumi un noritēs pašmāju labumu tirdziņš. Savukārt Horna dārzā uzstāsies dziesminieks Goran Gora un citi mūziķi. Kūrorta svētku vakara programmu jūras krastā ieskandinās DJ Toms Grēviņš. Pēc tam uz lielās skatuves Majoru pludmalē kāps grupa "Carnival Youth". Īpašu koncertprogrammu Jūrmalas Kūrorta svētku viesiem sagatavojusi Laima Vaikule, un svētku kulminācijā gaidāma šīs vasaras krāšņākā uguņošana jūras krastā.

Visi Jūrmalas Kūrorta svētku pasākumi apmeklējami bez ieejas maksas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)