Banner 980x90

Jūrmalniekus aicina piedalīties veselības maršrutā kopā ar fizioterapeitu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kopš pagājušā gada jūrmalniekiem un pilsētas viesiem ir pieejams veselības maršruts – Veselības taka, kas sākas Kauguros. No jūlija vidus, rehabilitācijas centra "Jaunķemeri" Veselīga dzīvesveida nodaļas speciālisti Jūrmalas veselības maršrutā rīko nodarbības fizioterapeita vadībā, vēsta portāls Jurmala.lv.

 

Jūrmalā izveidotā Veselības taka ir viens no pieciem Latvijā izveidotajiem veselības maršrutiem, ko pagājušajā gadā izveidoja Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldību. Jūrmalas pilsētas maršruts ir unikāls tā lokalizācijas dēļ. Šajā vasarā Jūrmalas dome ir atradusi iespēju trīs reizes nedēļā maršrutā organizēt bezmaksas nodarbības ikvienam jūrmalniekam un pilsētas viesim. Nodarbības būs pieejamas līdz pat oktobra beigām. Jūrmalas veselības maršruts sākas Kauguros no Talsu šosejas (pretī Kauguru tirdzniecības centram) un virzās pa Peoniju ielu, divu kilometru garumā tas ved priežu mežā līdz pat pludmalei Jaunķemeru virzienā.

Pirmajā veselības maršruta fizioterapijas nodarbībā piedalījās arī jūrmalnieks Vilnis Meņģelsons (73 gadi), kurš padalījās ar savu pieredzi. "Jau trešo gadu rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" apmeklēju veselības veicināšanas kompleksu senioriem, un speciālisti mani mudināja šodien pievienoties nodarbībām veselības maršrutā. Sākumā biju nedaudz skeptisks, jo ikdienā samērā daudz pastaigājos un arī izmantoju veselības maršrutu. Domāju, ko tad jaunu šeit varētu darīt? Bet izrādās, nodarbība  zinoša speciālista vadībā ir pievienotā vērtība maršrutam, jo pats jau sevi no malas neredzi, fizioterapeite līdz ar maršrutā attēlotajiem vingrojumiem, mani kārtīgi nodarbināja! Tādēļ iesaku ikvienam: nāciet un pamēģiniet!" aicina jūrmalnieks.

Fizioterapijas nodarbība veselības maršrutā ietver iesildīšanās vingrinājumus, galveno treniņu daļu un atsildīšanos, izmantojot Slimību kontroles un profilakses centra Veselības maršruta izstrādāto vingrojuma kompleksu, kā arī papildinot to ar fizioterapeita izstrādātiem papildu vingrinājuma elementiem un arī izglītojošu informāciju par fizisko aktivitāšu nepieciešamību.

Rehabilitācijas centra "Jaunķemeri" Veselīga dzīvesveida nodaļas vadītāja Zane Liepiņa stāsta: "Organizējot fizioterapijas nodarbības veselības maršrutā, primāri mēs uzsveram fizisko aktivitāšu pozitīvo ietekmi uz veselību, tomēr nevajadzētu aizmirst par pārējiem pozitīvajiem aspektiem. Nodarbības svaigā gaisā palīdz nodrošināt organisma attīrīšanos, piemēram, caur elpceļiem pilnvērtīgāk izvadīt ogļskābo gāzi varam palīdzēt ar vismaz pusstundu garu pastaigu ik dienas svaigā gaisā, tomēr, papildus nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm, tam būs ievērojami augstāka efektivitāte. Tā veicinās pilnvērtīgāku gaisa apmaiņu plaušās, stimulēs asinsriti, līdz ar to sārņi tiks izvadīti pastiprināti. Jūrmalas veselības maršruta priekšrocība ir lokalizācija, izcili, ka pastaiga notiek priežu mežā un pie jūras, aktivitāti papildinot ar dziļo elpošanu. Tātad mēs to varam saukt arī par aeroterapiju Jūrmalas fitoncīdiem bagātinātajā priežu mežā ar jonizēto jūras gaisu."

Fizioterapijas nodarbības veselības maršrutā ir piemērotas ikvienam – no pavisam maziem aktīva dzīvesveida cienītājiem līdz pat sirmam vecumam. Aptuveni divus kilometrus garajā maršrutā izvietoti stendi ar vingrojumiem veselības veicināšanai dažādām vecuma grupām. Jaunā veselības taka Kauguros, kur dzīvo vairāk nekā puse jūrmalnieku, ir vēl viens labs iemesls būt aktīvam ik dienu, izvingrinot ķermeni un prātu svaigā piejūras gaisā.

Ja vēl neesat tur bijuši, tad noteikti izmēģiniet kopā ar visu ģimeni un draugiem! Kopīgas sporta aktivitātes palīdzēs vieglāk veidot un saglabāt savu un iesaistīto cilvēku motivāciju ik dienas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Jaunā veselības maršruta sākuma punktu meklējiet 300 metrus no Talsu šosejas un Celtnieku ielas krustojuma Jaunķemeru virzienā!

Nodarbības fizioterapeita vadībā notiek otrdienās plkst.18.00, ceturtdienās un sestdienās plkst.10.00.

Fizioterapeitu ieteikumi nodarbībām veselības maršrutā

* Ērts apģērbs un apavi

* Vasaras sezonā vēlama galvas sega un jālieto arī saules aizsargkrēms atbilstoši savam ādas tipam

* Ieteicams līdzi ņemt dzeramo ūdeni, kuru ērti ielikt mugursomā;

* Nodarbība ir piemērota ikvienai vecuma grupai, ņemiet līdzi draugus un radus!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)