Banner 980x90

Kā jauna datora iegāde var atvieglot dzīvi?

Kad dators sāk darboties lēnāk, vērts padomāt, kā jauna datora iegāde var uzlabot situāciju. Atkarībā no tā, kas Jums nepieciešams, datora izmaksas atšķiras, taču līdz ar jaunu pirkumu, Jūs varat iegūt dažādas priekšrocības.

Līdz ar jauna datora iegādi, Jūs iegādājaties arī jaunas datora iekšējās daļas - procesoru, mātesplati, RAM, grafikas karti, cieto disku un visu pārējo, bet lielākā daļa vecā datora detaļu, iespējams, joprojām ir kārtībā, un parasti jaunināšana ir nepieciešama tikai procesoram un mātesplatei. Tomēr daudzus galddatorus, piemēram, iMac, var būt grūti jaunināt, sevišķi, ja Jums tajā nav lielas pieredzes.

Bez avārijām un citām problēmām
Kamēr datora problēmas nepadara uzdevumu veikšanu fiziski neiespējamu, parasti izvēlamies turpināt darboties ar jau esošo datoru. Pazīmes, ka dators nolietojas vai ir nepieciešams jauninājums, ir diezgan plaši pazīstamas. Nāves zilais ekrāns ir viena pazīme, ka datorā kaut kas notiek nepareizi. Savukārt fiziskā diska kļūmi diemžēl nav iespējams paredzēt. 

Ja Jūs izmantojat datoru mājasdarbiem vai darba vajadzībām, Jūs nevēlēsieties strādāt uz lēna datora, kurā ik pa laikam avarē programmas, nav iespējams kaut ko ieinstalēt vai dators vienkārši netiek galā ar apjomīgākiem grafikas darbiem.

Jaunākajām programmām un lietotnēm
Tehnoloģijas attīstās. Tāpat ir arī ar jaunākajām programmām un lietotnēm. Daudzus vecos datorus nevar atjaunināt uz 64 bitu versiju, jo BIOS to neatbalsta. Līdz ar to arī, ja vēlēsieties izmantot dažas no jaunākajām lietotnēm, Jūsu vecais dators un tā operētājsistēma tās var neatbalstīt. 

64 bitu versijas aizstāj 32 bitu. 64 bitu programmas ne vienmēr darbojas ātrāk par 32 bitiem, bet tas pārvieto datus divreiz ātrāk, neatkarīgi no tā, vai faili tiek kopēti vai pārvietoti.

Glabājiet visu vienuviet un piekļūstiet tam ātri
Jaunākajiem datoriem ir apjomīgāki un ātrāki diski, kas ļauj strādāt ar dažādiem formātiem, kā arī uzglabāt izmēros lielākus failus. 
Jaunākajiem modeļiem ir arī SSD cietais disks, kas darbojas daudz reiz ātrāk nekā vecais. Tas nozīmē, ka pēc datora ieslēgšanas, kas pati par sevi ilgst mazāk par vienu minūti, Jūs varat uzreiz izmantot datoru, lai atrastu nepieciešamo internetā vai veiktu citas darbības.

Videospēlēm
Videospēļu spēlēšana varbūt nav labākais laika pavadīšanas veids, bet tas arī nav tas sliktākais. Spēlētājiem, kuriem ir svarīgs sniegums, piemērotāks būs stacionārais dators. Labā ziņa ir tā, ka tie nereti maksā mazāk nekā klēpjdatori ar līdzvērtīgu specifikāciju. Uz vecāka modeļa datora jaunākās spēles neies, jo tās ir diezgan prasīgas, vai arī spēle nebūs pilnībā baudāma.

Jauna datora iegāde ir nepieciešama ik pa laikam, tādēļ apmeklējiet internetveikalu 220.lv, kur pieejams plašs piedāvājuma klāsts katra gaumei.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)