Banner 980x90

Kartingists Valters Zviedris aizvada pirmo posmu Francijā, Essay trasē

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pagājušā gada Latvijas čempions kartingā un titula "Gada sportists Jūrmalā tehniskajos sporta veidos" Valters Zviedris ir atgriezies no Francijas, kur Essē trasē aizvadījis CIK-FIA Academy Trophy pirmo no trim posmiem, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldība.

Ar parādīto ātrumu esam apmierināti, bet ar gala rezultātu gan īsti nē, jo pie ieskaites punktiem Valteram tikt nesanāca. Pie tiem tiek Top 15 sportisti no 51 startējušajiem. Dalībniekus sastāvs bija gana iespaidīgs 51 sportists no 39 valstīm. Katra valsts šim seriālam drīkst izvirzīt vienu vai maksimums divus sportistus.

Divās treniņu dienās - ceturtdien un piektdien, Valters ātri aprada ar tehniku un regulāri uzrādīja rezultātus top 10-15. Piektdienā, kad lija lietus rezultāti bija vēl labāki un brīžiem Valters bija pat top 3-5! Kvalifikācijas braucienā, kas arī notika lietus laikā, Valters uzrādīja 12.labāko rezultātu no visiem 51 startējušajiem sportistiem, bet tā kā pirmā grupa bija ievērojami lēnāka, tad uz starta abos kvalifikācijas braucienos tas deva tikai 15.vietu, jo braucēji tika klasificēti pamīšus no abām kvalifikācijas grupām.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā (Grupa A-B) Valteram sanāca labs starts, un viņš pēc pirmā apļa bija 7., bet pēc otrā jau 6.vietā. Tad brauciena laikā dažas vietas tika zaudētas un finišs tika sasniegts 10.vietā. Otrajā kvalifikācijas braucienā puse no dalībniekiem (grupa C) startēja ar pilnīgi jaunām riepām un tādēļ ar viņiem bija grūti līdzvērtīgi cīnīties. Vienu brīdi gan Valters bija 13.vietā, bet tad atkrita uz 18.vietu finišā. Šie abi sasniegtie rezultāti nodrošināja 17.starta vietu priekšfinālā, kurā automātiski tiek 28 labākie pēc heatu rezultātiem. Pārējiem bija jācīnās gandarījuma jeb Secoind Cahance braucienā, lai izcīnītu atlikušās 6 vietas un aizpildītu 34 vietas uz starta priekšfināla un fināla braucienam.

Svētdienā priekšfinālā, startējot no 17.vietas, Valters pēc starta bija 13.vietā, bet acīmredzami trūka ātruma un nācās nokrist uz 23.vietu. Mēģinot kompensēt pietrūkstošo ātrumu, pieņēmām lēmumu riskēt un saregulēt tehniku tā, lai tā ir labāka izejās no pagriezieniem, tas izrādījās nepareizs lēmums… Pēc starta Valters nonāca 18.vietā, bet brauciena laikā vairāki sportisti viņu apdzina, izmantojot lielāku ātrumu trases taisnēs. Finālā 24.vieta un pirmo posmu esam aizvadījuši bez kopvērtējuma punktiem. Visi rezultāti atrodami šeit:http://www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2016/essay/academy/results.html.

Šīs nedēļas nogalē Valteram pirmais starts tepat Latvijā – Sporta kompleksā 333, Ropažos, kur norosnāsies Baltijas un Latvijas čempionātu I posmi. Info šeit: http://www.prokart.lv/lv/races-120553/2016, Dalībnieki:http://ems.evanet.at/race_teilnehmerliste.php?class=JUN

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)