Banner 980x90

Ķemeru dabas tūrisma parka labiekārtojuma konkursā uzvarējusi SIA "Lauder Architekts"

Rīga, 25.okt., LETA. Starptautiskajā Ķemeru dabas tūrisma centra un parka labiekārtojuma metu konkursā par uzvarētāju atzīts uzņēmums SIA "Lauder Architekts", kura piedāvājums atzīts par dabā esošajai situācijai piemērotāko, aģentūru LETA informēja Jūrmalas dome.

Otro vietu konkursā ieguva apvienotais SIA "Outofbox", "Landshape", "H2E" un "IE.LA" uzņēmums, bet par trešo labāko atzīts SIA "BB Studija", arhitektu firmas "Kubs" un "Labie koki" veikums. Kopumā metu konkursā tika saņemti 11 pieteikumi.

Konkursa dalībniekiem bija jāietver arhitektoniskie un funkcionālie dabas tūrisma centra risinājumi un teritorijas kopējā attīstības plāna priekšlikumi mežaparka ainavas izveidei un labiekārtojumam ar izziņas, izklaides, aktīvās un pasīvās atpūtas infrastruktūras elementiem.

Iesniegtos projektus vērtēja starptautiska žūrija - vietējie un starptautiskie eksperti, projektētāji, arhitekti un Jūrmalas pašvaldības speciālisti. Metu konkursa kopējais godalgu fonds ir 30 000 eiro, pirmajai vietai pienākas godalga ir 15 000 eiro apmērā, otrajai un trešajai attiecīgi - 9000 un 6000 eiro apmērā. Uzvarētāja piedāvājumu paredzēts izmantot par pamatu turpmākai būvprojekta izstrādei.

Konkursa žūrija skaidro, ka uzvarētāja piedāvājums ir situācijai dabā atbilstošākais darbs. "Rūpīgā izpēte, situācijas analīze un savāktie materiāli nav palikuši formālas informācijas līmenī, bet gan palīdzējuši darba autoriem izvēlēties veiksmīgāko un pārdomātāko ēkas novietni, loģisku autostāvvietu risinājumu un neuzbāzīgu, bet korektu savienojumu ar parka daļu, kurā paredzētas aktivitātes, ņemot vērā dabas lieguma nosacījumus. Tāpat pozitīvi vērtējama ēkas plānojuma konstruktīvā izveide, kas ļauj pēc nepieciešamības mainīt ēkas platību," uzvarētāja darbu vērtēja metu konkursa komisijas priekšsēdētāja Vita Zvejniece.

Nākamais solis pēc metu konkursa noslēguma ir būvprojekta izstrāde, kas plānota 2018.gadā, savukārt 2019.gadā plānots sākt objekta būvniecību.

Tuvākajos gados Jūrmalas pašvaldība plāno sakārtot parka teritoriju un kultūrvēsturiskos objektus, celiņus, apgaismojumu, parka arhitektūru un labiekārtojuma elementus. 2019.gadā plānots sākt Ķemeru ūdenstorņa atjaunošanu - tur būs tūrisma informācijas punkts, pastāvīgā galerija, kas iepazīstinās ar Ķemeru kūrorta vēsturi, mainīgā ekspozīcija un divas skatu platformas.

Projektus Ķemeru teritorijas attīstībai Jūrmalas pašvaldība plāno īstenot, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)