Banner 980x90

Ķemeru Nacionālā parka jubilejas konferencē apspriedīs 20 gadu laikā paveiktos darbus

Rīga, 10.okt., LETA. Rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" 20.oktobrī notiks Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) 20 gadu jubilejas konference, kurā dabas aizsardzības jomas eksperti, valsts un pašvaldības iestāžu pārstāvji apspriedīs aizsargājamajā teritorijā līdz šim paveikto, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārstāve Agnese Balandiņa.

Konferencē "Ķemeru Nacionālā parka pirmie 20" tiks runāts par ĶNP vēsturi, dziednieciskajiem resursiem, ornitoloģiskajiem pētījumiem, biotopu atjaunošanu un apsaimniekošanu, sikspārņu un lielo plēsēju pētījumiem, ekosistēmu pakalpojumiem, ilgtspējīga tūrisma attīstību un citiem tematiem.

"Šī būs lieliska atkalredzēšanās Ķemeru Nacionālā parka dibināšanas idejas entuziastiem un atbalstītājiem. Tā dos iespēju izvērtēt līdzšinējo ieguldījumu parka dibināšanas mērķu īstenošanā un ikvienu iepazīstināt ar pētījumiem dabas, vēstures, ilgtspējīga tūrisma, sociāli ekonomiskajā un citās jomās," pauda Balandiņa.

Nacionālais parks dibināts 1997.gadā ar mērķi saglabāt dabas, kultūrvēstures un kurortoloģijas vērtības, veicināt nenoplicinošu saimniecisko darbību, tūrismu un vides izglītību.

Konference ir daļa no projekta "Daba un cilvēks. Toreiz un tagad". Lai informētu sabiedrību par notikumiem un iniciatīvām, kas stiprinājušas un arī nākotnē stiprinās Latvijas valsts dabas vērtības, kopumā projektā paredzēts rīkot trīs zinātniski praktiskās konferences - 23.novembrī notiks Rāznas Nacionālā parka desmitgadei veltīta konference, savukārt 30.novembrī plānota Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta 20.jubilejas konference.

Projektu "Daba un cilvēks. Toreiz un tagad" finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)