Banner 980x90

Klāt Spodrības mēnesis un Lielā talka Jūrmalā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Gatavojoties vasaras sezonai, Jūrmalā no 18.aprīļa  līdz 18.maijam izsludināts gadskārtējais Spodrības mēnesis, kā arī jūrmalnieki aicināti iesaistīties Lielajā talkā, kas šogad visā Latvijā norisināsies 23.aprīlī.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, pirms Lielās talkas dienas, 18.aprīlī, Jūrmalas pilsētā sākas Spodrības mēnesis. Šogad Spodrības mēnesis norisinās no 18.aprīļa līdz 18.maijam. Tā laikā pilsētas iedzīvotājiem pašvaldība nodrošina lielgabarīta atkritumu izvešanu bez maksas.

No 18. līdz 25.aprīlim Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji var pieteikt lielgabarīta atkritumu (mēbeles, ledusskapji u.c. lietas, kuras nevar ievietot sadzīves atkritumu konteinerā) bezmaksas izvešanu, piezvanot pašvaldības Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļas speciālistiem uz norādītajiem tālruņiem vai nosūtot e-pastu. Piesakot atkritumu izvešanu, jānorāda sava adrese un aptuvenais lielgabarīta atkritumu daudzums.

Laikā no 27.aprīļa līdz 13.maijam SIA "Jūrmalas namsaimnieks" savāks un bez maksas aizvedīs pieteiktos lielgabarīta atkritumus. Atkritumu izvešanu kontrolēs pašvaldības Pilsētsaimniecības pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa sadarbībā ar pašvaldības policiju, kura uzraudzīs arī atkritumu neatļautu izvietošanu ielu zaļajās zonās.

Ja ir nepieciešamība izvest citu veidu atkritumus - pērnās lapas, sadzīves atkritumus, būvgružus u. tml. -, jāzvana sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumam "Jūrmalas namsaimnieks" uz tālruni 26602423, 26608233, 67747714 vai 67738685, lai vienotos par atkritumu izvešanu. Šo pakalpojumu SIA "Jūrmalas namsaimnieks" sniedz par maksu, ko uzņēmums precizēs, sazinoties pa tālruni.

Lielā talka šogad visā Latvijā notiek sestdien, 23.aprīlī, no plkst.9.00 līdz 15.00. Katru gadu Lielā talka izvirza noteiktu vadmotīvu, lai aicinātu sabiedrību pievērst uzmanību tam, cik ļoti mūsu ikdienas rīcība ir saistīta ar vidi un tās veselību. Šogad talkas vadmotīvs ir "Latvijai BŪT zaļai!". Talkas organizatoru iecere ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi.

Lielajā talkā aicinām ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus: stādīt kokus, ierīkot puķu dobes, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus, soliņus, tiltiņus.

Talkošanas vietu varat izvēlēties paši. Mājaslapā www.talkas.lv, sadaļā "Talkas vietas", var apskatīt visas oficiāli reģistrētās talku vietas, ko organizē pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie entuziasti, un 23.aprīlī pievienoties kādai no reģistrētajām talkas vietām. Katrā reģistrētajā talkas vietā ir sava atbildīgā persona, kura varēs saņemt bezmaksas atkritumu maisus saviem talciniekiem pie Lielās talkas koordinatora Jūrmalas pilsētas pašvaldībā. Talkošanas vietu varat jautāt arī savā pašvaldībā Lielās talkas koordinatoram, iepriekš piezvanot uz tālruni 28337271 vai 26300683.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības darbinieki kopā ar deputātiem un domes priekšsēdētāju Lielajā talkā sakops teritoriju Pils ielā 1, līdzās Parka ielai un pasaku mājai "Undīne". Lai uzlabotu pilsētvides ainavu, tiks sakopta zemesgabala meža daļa un blakus esošā kāpu teritorija apmēram hektāra platībā. Domnieki iecerējuši sakopt pamežu - tiks izpļauti krūmi un  atvases, kā arī savākti ziemas laikā uzkrājušies gruži un atkritumi.

Talkas maisus, kuri šogad būs baltā krāsā, par talku atbildīgās personas (tie, kuri būs reģistrējuši talkas vietu mājaslapā www.talkas.lv) varēs saņemt Jūrmalas domē no 22.aprīļa, iepriekš piezvanot uz tālruni 28337271 vai 26300683. Talkas laikā savāktie atkritumu maisi tiks aizvesti no tām vietām, par kurām būs informācija talkošanas vietu reģistrācijas lapā un pašvaldībā!

Par Lielās talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Savus piepildītos maisus atstājiet tikai reģistrētajā talkas vietā un par to atrašanās vietu informējiet talkas atbildīgo personu. Neskaidrību gadījumā zvaniet savas pašvaldības talkas koordinatoram.

Ja talkojot ieraugāt aizdomīgus atkritumus, piemēram, izlietotas injekcijas šļirces, pudeles ar ķīmiskiem vai nenosakāmiem šķīdumiem, akumulatorus, kā arī citus bīstamus atkritumus, neaiztieciet tos! Par šādu priekšmetu atrašanās vietu informējiet talkas atbildīgo! Ja, talkojot dabā vai pilsētas teritorijā, gadās uziet beigtu dzīvnieku, neaiztieciet to, bet ziņojiet Slokas dzīvnieku patversmei, zvanot uz tālruni 26134093! Savukārt, ja ieraugāt vairākus ievainotus vai bojā gājušus dzīvniekos, ziņojiet operatīvajam dienestam pa tālruni 112!

Talkojot noteikti jālieto darba cimdi! Iesakām vilkt garās bikses un kreklu vai jaku ar garām piedurknēm. Kājās velciet slēgtus apavus ar pietiekami cietu, biezu zoli, lai pēdās neieduras kāds nepamanīts stikls vai ass priekšmets. Galvā lieciet cepuri vai sieniet lakatu. Šāds apģērbs pasargās arī no ērču kodieniem.

Dodoties talkā, noteikti ņemiet līdzi ģimenes locekļus, draugus, radus, darba kolēģus, kaimiņus un - pats svarīgākais - darba prieku!

Papildu informācija par Lielās talkas norisi Jūrmalā var saņemt Jūrmalas pilsētas domē, piezvanot uz tālruni 28337271, 67093897 vai 67093985.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)