Banner 980x90

Krēsli kā stila elements virtuves un ēdamistabas interjerā

Foto: ID Mēbeles
Foto: ID Mēbeles
Mūsdienās krēsls vairs nav mēbele virtuvē vai ēdamistabā tikai ar vienu funkciju – vakariņošanai pie galda. Aizvien biežāk tas lielu lomu ieņem tieši mājokļa interjera veidošanā. Tieši šī iemesla dēļ krēsli, kā interjera elementi, pieejami dažādos krāsu toņos, dizaina veidos un formās, lai iederētos ikvienā stilā – gan modernā, gan arī klasiskā virtuves iekārtojumā. Atklāj, kā galvenās šīs sezonas tendences ieviest savā mājoklī un atjaunot jau esošo telpu interjeru. Šajā rakstā esam apkopojuši aktuālākās tendences un piedāvājam apskatīt dažādus aktuālus mēbeļu stilus, lai atrastu sev piemērotāko krēslu, kas spēs ienest jaunas sajūtas virtuves vai ēdamistabas interjerā. 

Nebaidies miksēt krēslus un meklēt kombinācijas interjerā
Neatkarīgi no tā, vai plāno iekārtot virtuves vai ēdamistabas interjeru pilnībā no jauna vai vienkārši pamainīt lietas jau esošajā  interjerā,  pievērs uzmanību krēslu izvēlei, jo ar tiem iespējams mainīt telpas izskatu un pilnībā pārveidot ēdamistabas zonu citā līmenī. Šīs sezonas tendence ir miksēt un pielāgot stilus, lai patiesi personalizētu savu vietu, jo aizvien mazāk cilvēku iegādājas ēdamistabas kompletus, dodot priekšroku daudzveidībai savā virtuves interjerā. 

Foto: ID MēbelesFoto: ID Mēbeles


Veiksmes atslēga krēslu izvēlē – atrodi vienojošos elementus
Protams, izvēloties krēslus virtuvē vai ēdamistabā, stils nav vienīgais ietekmējošais faktors – tiem ir jābūt arī ērtiem un, ja vēlies tos iekļaut virtuves vai ēdamistabas interjerā, tiem noteikti jāsader ar jau esošo virtuves galdu. Nav vienotu ieteikumu, kas noteiktu, kā savā starpā jāmiksē mēbeles, tāpēc tas dod lielu izvēles brīvību, tomēr pirms krēslu iegādes der pārliecināties, vai iznākums būs gaumīgs un pārdomāts. Izvēloties mēbeles virtuvē vai ēdamistabā, meklē kādu līdzīgu dizaina elementu, kas var būt saskaņots arī ar virtuves kopējo interjeru. 

Piemēram, ja esošajā interjerā ir kvadrātveida tipa galds, tad krēslus izvēlies ar kvadrātveida tipa sēdekļiem. Tas radīs vienojošu sajūtu, kas paradīs, ka lietas miksētas apzināti.

Neatteikties no krēslu komforta 
Tā kā sēžot pavadām salīdzinoši daudz laika, liela uzmanība jāpievērš tieši krēslu komfortam un sajūtu kvalitātei. Arī virtuves un ēdamistabas krēslam jābūt ne mazāk ērtam par atpūtas krēslu. Pēdējā laikā cilvēki aizvien biežāk izvēlas pusdienot kopā – tieši šī iemesla dēļ mēbelēm ir jābūt ērtām, radot izcilu komfortu, pusdienojot draugu vai ģimenes lokā. Komfortu ir grūti novērtēt attālināti, tāpēc mēs iesakām izvēlēties krēslus, kam ir plašs muguras atbalsts un polsterēta sēdekļa daļa. 


Atbilstošs krēsla izmērs un materiāls 
Izvēloties krēslus, ņem vērā ne tikai stilu, dizainu, bet arī tā izmēru. Ja virtuves vai ēdamistabas interjerā ir īpaši liels galds, izvēlies lielāka izmēra krēslus, lai tie neizskatītos pārāk mazi, jo tas var radīt sajūtu, ka tie ir neērti. Lai gan tīrīšana var būt sarežģītāka, īpaši, ja mājās ir bērni, tomēr labāk ieteicams izvēlēties tos ar pilno auduma apdari, vai ar auduma apdari tikai sēdekļa daļā. Ja tomēr izvēlētais virtuves vai ēdamistabas interjers pieprasa ādas apdares vai koka krēslus, esi radošs un ieguldi  stilīgos un interesantos sēdekļu spilvenos. 

Ņemot vērā aktuālas tendences, ir būtiski vadīties pēc sajūtām, kā arī izvēlēties krēslus ar lielāku amortizāciju un roku balstiem, kas sniegs papildus komfortablu sajūtu un var kalpot arī kā gaumīgs dizaina elements. Iedomājies, kādu komfortu sniegs kvalitatīvs un pārdomāts krēsla modelis – izmanto iespēju atpūsties un baudīt sarunas un kopā būšanu. 


Kvalitatīvi krēsli ikvienam interjera stilam – ID Mēbeles
Mēbeļu interneta veikalā ID Mēbeles  iespējams iegādāties dažādākā stila mēbeles plašā izvēlē. Izvēlies krēslu, kas atbilstu tavām vajadzībām – no modernā vai industriālā līdz retro un romantiskajam stilam. Nodrošinot augstu kvalitāti par pieņemamām cenām, ID Mēbeles klientu vidū ir ieguvis uzticamību un vēlmi iepirkties atkārtoti. Ja vēlies interneta veikalā noskatītās mēbeles apskatīt dzīvē, aicinām apmeklēt salonveikalu "Mājai un interjeram" Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 45/47.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)