Banner 980x90

LLU un Bulduru Dārzkopības vidusskolai piešķir 599 500 eiro ugunsdrošības prasību pārkāpumu novēršanai

Rīga, 16.okt., LETA. Latvijas Lauksaimniecības universitātei (LLU) un Bulduru Dārzkopības vidusskolai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirti 599 500 eiro ugunsdrošības prasību pārkāpumu novēršanai, otrdien lēma valdība.

Zemkopības ministrija (ZM) skaidro, ka Jelgavas pils no kultūrvēsturiskā aspekta ir nozīmīgs objekts un tajā notiek arī nepārtraukts studiju process. Jelgavas pili ik gadus apmeklē vairāk par 50 000 cilvēki. Tomēr LLU ir finansiāli apgrūtinoši Jelgavas pili pilnvērtīgi uzturēt no pašu ieņēmumiem. Piešķirtie līdzekļi ļautu nodrošināt iespēju pieņemt ekspluatācijā Jelgavas pils izremontēto Austrumu korpusu ar jaunizbūvētu ventilācijas sistēmas daļu.

Tāpat ZM norāda, ka plānoto VUGD ugunsdrošības pārbaužu un civilās aizsardzības prasību ievērošanas kontroļu rezultātā Latvijas Lauksaimniecības universitātes 2. un 6. dienesta viesnīcas ēkās, telpās un teritorijā, Bulduru dārzkopības vidusskolā un dārzkopības vidusskolas dienesta viesnīcu Nr.2 un Nr.3 telpās un teritorijā ir sastādīti pārbaudes akti ugunsdrošības prasību neatbilstību novēršanu, tostarp kā būtiskākā neatbilstība konstatēta automātisko ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu neesamība.

ZM uzsver, ka šogad ir jāizbūvē automātiskās ugunsaizsardzības sistēmas un jāpilnveido citas uzrādītās ugunsdrošības prasības, lai attiecīgajos Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Bulduru Dārzkopības vidusskolas objektos izpildītu ugunsdrošības prasības.

Valdības rīkojums paredz Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt 599 500 eiro finansējumu ZM ugunsdrošības prasību pārkāpumu novēršanai. Tostarp 302 000 eiro plānots piešķirt Latvijas Lauksaimniecības universitātei, bet 297 500 eiro - Bulduru dārzkopības vidusskolai.

ZM būs jāuzrauga, lai Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Bulduru dārzkopības vidusskola attiecīgo finansējuma izmanto atbilstoši šā rīkojuma minētajam mērķim līdz šā 31. decembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)