Banner 980x90

Majoru vidusskolas koris saņem zelta godalgu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Majoru vidusskolas koris kopā ar Jūrmalas Mūzikas vidusskolas koklētāju ansambli 20.jūnijā piedalījās starptautiskajā koru festivālā – konkursā "Per musicam ad astra" (No mūzikas uz zvaigznēm), kas norisinājās Polijas pilsētā Toruņā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā, konkursā piedalījās kori no Čehijas, Vācijas, Islandes, Polijas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas, Majoru vidusskolas koris bija vienīgie pārstāvji no Baltijas valstīm.

Jūrmalas koristi piedalījās konkursā tautas mūzikas grupā un dziedāja četras dziesmas, divas no tām ar kokļu pavadījumu. Koristi bija lepni, ka mums ir šī brīnišķīgā iespēja iepazīstināt festivāla dalībniekus un viesus ar latviešu tautas mūziku. Kora dziedātās tautas melodijas Andra Kontauta, Valda Zilvera, Ilonas Rupaines un Anitas Kuprisas apdarē brīnišķīgi pieskandēja plašo zāli; kora skanējumu lieliski papildināja kokļu melodijas. Mūsu kora skanējums koncertā izpelnījās daudz aplausu un ovāciju, dzirdējām arī atzinības vārdus no citu koru diriģentiem. Prieks bija vārdos neizsakāms, kad tika paziņoti konkursa rezultāti – zelta pakāpe tautas mūzikas grupā Majoru vidusskolas korim!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)