Banner 980x90

Monitoringa veikšanai Jūrmalas nelegālās atkritumu glabātuves teritorijā pieteikušies trīs uzņēmumi

Rīga, 24.jūl., LETA. Monitoringa veikšanai Jūrmalas nelegālās atkritumu glabātuves teritorijā pieteikušies SIA "Intergeo Baltic", SIA "VentEko" un SIA "Geo Consultants", aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka VVD iepirkuma komisija galējo lēmumu plāno pieņemt divu dienu laikā.

Kā ziņots, izraudzītajam monitoringa veicējam viena mēneša laikā būs jāizveido gruntsūdens monitoringa tīkls, jānoņem grunts un gruntsūdeņu paraugus.

Monitoringa darbus paredzēts veikt 12 mēnešu garumā, noņemot gruntsūdeņu paraugus reizi mēnesī un veicot testēšanu uz iepriekš norādītajām piesārņojošajām vielām. Apvienoto grunts paraugu paredzēts noņemt un analizēt reizi trijos mēnešos.

Jau vēstīts, ka 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez VVD atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Degšana radīja lielu sadūmojumu, kurš izplatījās atmosfēras augšējos slāņos mākoņu veidā ievērojamā teritorijā.

Teritorijas sakārtošanas darbus pašlaik veic uzņēmums SIA "Clean R", kas valstij izmaksās 700 000 eiro. Šos līdzekļus pēc tam paredzēts piedzīt no uzņēmuma SIA "Prima M", kas saimniekoja šajā teritorijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)