Banner 980x90

Naktī pāri Jūrmalas šosejai tika montēta gājēju un velosipēdistu tilta konstrukcija

Foto: Renārs Koris
Foto: Renārs Koris
Naktī uz piektdienu, 10.jūniju, pāri Jūrmalas šosejai pie Babītes notika gājēju un velosipēdistu tilta laiduma konstrukcijas montāžas darbi. To laikā uz 10 minūtēm tika slēgta satiksme, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļa.

Pēc VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pasūtījuma gājējiem un velosipēdistiem šogad tiks izbūvēts tilts pāri Jūrmalas šosejai (a/c Rīga - Ventspils (A10)). Tas savienos divas apdzīvotas vietas Pierīgā ‒ Babīti un Priežciemu. Jaunais tilts ļaus satiksmes dalībniekiem ērti un droši pārvietoties pāri vairāku joslu autoceļam. Šajā posmā satiksmes intensitāte ir 40 000 automašīnu diennaktī.

Pāri Ventspils šosejai (A10) Babītes pagasta teritorijā (14,82.km, pirms nobrauktuvēm uz Rīgas apvedceļu A5)  uzceltā tilta garums būs 78.24 metri un platums 3.62 metri. Tā laiduma konstrukciju veido trīs laiduma tērauda kopne, kas ir balstīta ar tērauda vanšu palīdzību. Tilts balstās uz 18 balstiem, tā pamatus veido 52 urbpāļi. Gājēju tilta vantis būs veidotas no tērauda stieņiem, tilta margu konstrukcijās paredzēts apgaismojums. Uz abām pusēm no gājēju tilta tiks izbūvētas dzelzsbetona rampas, bet autoceļa sadalošajās joslās ‒ 50 metrus uz katru pusi ‒ tiks izbūvēts žogs. Darbu plānots pabeigt līdz augustam.

Būvdarbus veic pilnsabiedrība "LNK Industries Group", būvuzraudzību - akciju sabiedrība "Ceļu inženieri", būvprojekta autors ir SIA "Projekts 3". Tilta būvdarbu līgumcena ir 1 059 959.99 eiro (ar PVN).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)