Banner 980x90

Nedēļas nogalē Ķemeros norisināsies Starptautisko putnu vērošanas dienu pasākumi

Rīga, 1.okt., LETA. Ķemeru Nacionālā parka teritorijā 6.oktobrī un 7.oktobrī norisināsies Starptautisko putnu vērošanas dienu pasākumi, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Pierīgas reģionālās administrācijas pārstāve Agnese Balandiņa.

Sestdien interesenti aicināti piedalīties "Zosu vakarā". No plkst.18 līdz tumsai būs iespēja vērot migrējošo zosu došanos uz nakšņošanas vietām dažādos Ķemeru mitrājos. Putnu vērošana notiks vairākās nelielās grupās no skatu torņiem, laipām un skatu platformām. Gari pārgājieni nav plānoti - dalībniekiem jābūt gataviem vairākas stundas pavadīt dabā bez īpašas pārvietošanās, tādēļ jāģērbjas silti un laika apstākļiem atbilstoši. Lai piedalītos šajā pasākumā, nepieciešams pieteikties, zvanot pa tālruni 26424972.

Svētdien no plkst.10 līdz 14 putnu tornī Riekstu pussalā pie Kaņiera ezera apmeklētājus gaidīs Viesturs Vintulis, kurš stāstīs par apkārt redzamajiem putniem. No plkst.10.30 līdz 14.30 paredzēta autobusa ekskursija uz Kaņiera ezeru un Dunduru pļavām, ko vadīs Latvijas Dabas muzeja ornitologs, gulbju pētnieks Dmitrijs Boiko. Pieteikšanās pa tālruni 26424972.

Savukārt no plkst.11 līdz plkst.15 dabas izglītības centrā "Meža māja" būs iespēja izspēlēt dažādas spēles un uzdevumus par putniem, kā arī iesaistīties tematiskās radošajās darbnīcās.

Eiropas putnu vērošanas dienu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību putnu migrācijai - laikam, kad simtiem tūkstoši gājputnu atstāj savas ligzdošanas vietas, lai dotos pārziemot uz siltākiem apgabaliem.

Sadarbojoties DAP un organizācijām "BirdLife International", Latvijas Ornitoloģijas biedrībai un Latvijas vides aizsardzības fondam, 6.oktobrī un 7.oktobrī visā Latvijā norisināsies vairāki desmiti bezmaksas pasākumu. Gan pasākumu dalībnieki, gan individuālie putnu vērotāji aicināti ziņot par novērotajiem putniem portālā "Dabasdati.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)